De mult nu am mai pățit așa cu o carte – în urma descrierii de pe copertă, am avut impresia că nu e cine știe ce. Dar când am început s-o citesc… serios??? A fost o revelație! Acum vreo 2 săptămâni vă spuneam că am primit un colet de la Nemira cu ultimele noutăți, printre care și Cruzimea, de Scott Bergstrom. O poveste cu o adolescentă, bla, bla, ce poate să fie așa deosebit? Cât m-am putut înșela! Hai să vă povestesc despre una din cele mai faine cărți citite în utlima vreme!

Gwendolyn Bloom, fata unui funcționar diplomat, este nevoită să se mute în mai multe țări din cauza serviciului acestuia. Mama sa a murit când ea era mică din cauza unor teroriști, așa că ea locuiește doar cu tatăl ei. Totul se schimbă, însă, în momentul când acesta dispare. Atunci, Gwen află că, de fapt, tatăl ei este spion, iar în urma unei misiuni, este posibil ca acesta să fi fost răpit. Urmele nu duc nicăieri, însă, ci punctează către o dispariție voită. Gwen nu vrea să accepte că tatăl ei a părăsit-o și nici să s emute în Texas, împreună cu o matușă, ci hotărăște să plece în căutarea acestuia.

Călătoria ei începe în Paris, de unde au venit ultimele semne. Acolo cunoaște o tipă implicată în serviciul secret israelian, care o ajută să se antreneze și să-și ia o nouă identitate. După Paris, urmează Berlin și Praga, unde în sfârșit dă de ceva dovezi palpabile. Gwendolyn se schimbă extrem de mult pe parcursul acestei călătorii și nu renunță nicio clipă la ideea de a-și găsi tatăl. Totodată, face lucruri de care nu se credea capabilă, dar își dezvoltă o latură pe care nici nu știa că o are.

Gwen nu e o fată superficială, dar aventura sa printre tot felul de infractori, începând cu traficanți de droguri și terminând cu cei de carne vie, o călește. Viața sa clar nu va mai fi niciodată la fel. Cartea o găsiți aici și cred că chiar vă va schimba perspectiva. Da, poate că anumie lucruri sunt trase de păr – gen, cum naiba pleacă ea din America în Franța singură, la 17 ani? Ok, da, poate că pare neverosimil, dar ideea e faină și zic să ne bucurăm de ea!

Cruzimea e, pe lângă o metamorfoză a lui Gwen, o carte despre răutățile ce se pot întâmpla în lume. Iar partea cu traficul de carne vie are cel mai mare impact. V-ar tenta genul acesta literar?

6 Replies to “Cartea săptămânii – Cruzimea

  1. Hai că m-ai făcut curioasă, deși după descrierea cărții aș fi considerat că e vreo prostioară, dar pare genul de poveste la care apelez ocazional ca „pauză” între altele către care mă îndrept de regulă.

    1. nu, serios, e imposibil sa nu-ti placa. pe mine m-a captivat. si un pic de sensibilitate, si un pic de dragoste, si un pic mai mult curaj… tare faina a fost povestea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *