Cartea de azi e pur și simplu copleșitoare, mi-a adus aminte de adolescență, de prima iubire, de tot ce poți trăi în vacanța de vară. Cu respirația tăiată este romanul adolescenței, al iubirii și al problemelor familiale. Da, seamănă destul de mult ca idee cu Heart Bones a lui Coleen Hoover, sunt destul de multe similitudini. Dar fiecare are propria lecție, din care zic eu că avem ce învăța. Deși un roman pentru tineri, parcă și noi, cei puțin trecuți de prima tinerețe, îl vom savura. Pentru că e nostalgic, pentru că mulți ne vom regăsi în anumite ipostaze.

”La sfârșitul liceului, Claudine Henry are patru preocupări: sexul, facultatea, să devină o scriitoare cunoscută și… sexul. Însă când familia începe să i se destrame, simte că i se prăbușește întreaga lume. Planurile de vacanță sunt anulate, iar ea ajunge să locuiască peste vară, împreună cu mama ei, pe o insulă din largul Georgiei, fără internet, fără telefon mobil și fără prieteni.”

Claudine termină liceul, are planuri, vrea să călătorească cu prietena ei cea mai bună. Însă lucrurile se schimbă – părinții ei divorțează. Iar tatăl ei are nevoie de spațiu, de aceea, împreună cu mama ei, pleacă pe o insulă. Aici nu cunoaște pe nimeni, însă în curând, viața ei se va schimba. Atunci când îl cunoaște pe Jeremiah, existența îi e dată cu susul în jos. Învață să se bucure de lucrurile simple, să dea la o parte tehnologia și să fie prezentă aici și acum. Dragostea capătă altă dimensiune, iar timpul care la început i se părea prea lung, acum e prea scurt. Iar vara amenință să se termine mult prea repede… Ce vor face cei doi tineri?

Prima dragoste nu se uită niciodată

 

Cu respirația tăiată este cel mai personal roman al lui Jennifer Niven. Este, așa cum descrie ea, povestea sa și a soțului ei. Și ea a trecut prin divorțul părinților și printr-o dramă familială, așa că personajul Claudine a fost modelată după sufletul ei. Doar finalul pare a fi schimbat din toată această poveste… și probabil îl veți simți nedrept. Dar totul în viață are un scop și duce la o lecție. Mai veselă sau mai dureroasă. Dar care mereu te învață ceva.

Cartea Cu respirația tăiată o găsiți pe Libris, alături de alte cărți minunate. Planul meu e să citesc și Toate acele locuri minunate, cartea anterioară acesteia. Uneori simt nevoia de astfel de cărți melancolice. Și voi pățiți la fel?

One Reply to “Cartea săptămânii – Cu respirația tăiată”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *