Pentru că am tot scris despre cărți polițiste, și știu că nu tuturor le sunt pe plac, de data asta schimb registrul și am în prim-plan o carte young adult. Este vorba despre Delirium, prima din trilogia lui Lauren Oliver. Am mai citit două din cărțile ei, Replica și Panica, și ambele mi-au plăcut foarte mult. Stilul ei e chiar pe gustul meu! Delirium nu s-a lăsat mai prejos, ci a fost de-a dreptul devastatoare. Să vă zic că-n 3 zile am fost gata cu toate cele 3 volume?

Lauren Oliver ne expune în această carte o lume în care Amor Deliria Nervosa este bșamată și este considerată o boală. Nimeni nu are dreptul la dragoste, toți fug de ea și nu doresc să fie infestați. Tocmai de aceea, la 18 ani se supun unei operații prin care se ”vindecă”. Lena este o copilă care va suferi această operație în scurt timp. Mama ei s-a sinucis deoarece operația nu a reușit de 3 ori, iar înaintea celei de-a 4a, a decis să-și ia viața. Lena se teme să nu împărtășească soarta mamei sale și-și dorește din tot sufletul să fie vindecată.

Asta până îl întâlnește pe Alex. El se presupune a fi vindecat, are cicatricea care atestă operația, dar la un moment dat îi dezvăluie Lenei că cicatricea este falsă, el este un Invalid ( o persoană care nu s-a supus regulilor și operației) și cei doi încep un joc periculos. În momentul în care Alex îi cere Lenei să meargă cu el în Sălbăticie, locul în care nu trebuie să se mai ferească, ea are o reacție ciudată.

Cartea m-a prins din primele pagini. Mi s-a părut destul de tristă o lume fără dragoste. Da, e adevărat, poate că fără dragoste nu există suferință, dar fără dragoste nu există nici fericire, nici starea de bine, nici nimic. Povestea Lenei și a lui Alex e pur și simplu înduioșătoare, te face să te gândești la prima ta dragoste și să simți iar acei fiori. Te face să te gândești la o iubire pură, nevinovată, care nu vrea decât să prindă aripi.

Delirium e prima dintr-o serie de 3 volume, care de care mai interesantă. Urmează să vă povestesc și despre următoarele două, întrucât le-am devorat destul de repede! Vouă cum vi se pare ideea cărții?

8 Replies to “Cartea săptămânii – Delirium

  1. dupa un lung sir de carti polististe, din care nu m-a atras niciuna, azi ai reusit sa imi captezi serios atentia cu scurta ta recenzie despre Delirium. Chiar vazusem coperta si ma simtisem atrasa de ea, dar nu stiam ca merita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *