Ziua bună tuturor, doar ce ne-am trezit acum vreo oră și mi-am amintit că trebuia să scriu această postare. Așa că…pentru început, LA MULȚI ANI! Să aveți un an deosebit!
Cartea de azi este una ecranizată deja, eu am văzut întâi filmul, apoi am citit cartea, dar ambele m-au fascinat. ”Fata dispărută” e o carte care trebuie musai citită. Foarte faină și-ți dă de gândit.

Amy și Nick sunt un cuplu aflat la a 5a aniversare a căsniciei lor. În acea zi, însă, Nick nu o mai găsește acasă pe soția sa, așa că anunță poliția. Părinții lui Amy sunt autorii celebrelor volume ”Uimitoarea Amy”, cărți scrise după copilăria fiicei lor.
Pe parcursul anchetei, polițiștii găsesc din ce în ce mai multe dovezi care-l incrimnează pe Nick. Toți cred că și-a omorât soția, iar în momentul în care cea mai bună prietenă a lui Amy scoate la iveală faptul că era însărcinată, lucrurile se precipită. Nick avea o aventură cu o studentă, fapt pe care-l dezvăluie la o emisiune de televiziune, mizând totuși pe rolul soțului întristat.
Da fapt, Amy înscenează toată dispariția, pune în scenă un ”film” regizat perfect, plantează dovezi, regizează totul în cele mai mci detalii, doar pentru ca soțul ei să fie acuzat de crimă. Își schimbă culoarea părului, se tunde, apoi fuge și se ascunde. Nick realizează că Amy îi înscenează toate aceste lucruri, dar nu le poate dovedi.
Când își vede soțul la televiziune, implorând-o să se întoarcă și cerându-și iertare, Amy se află în casa unui prieten din liceu, veșnic îndrăgostit de ea. Totuși, ea găsește o cale de a se întoarce acasă. Cum, aflați dacă veți citi cartea.

Un roman scurt, dar intens. O minte diabolică, gândind în detaliu toate amănuntele, care e dispusă să-și pedepsească soțul pentru greșeala de a fi ignorat-o și de a se fi plictisit de ea. Merită lecturată! Vă învit să treceți și pe la Ana Maria, pentru că și ea ne pregătește azi o recenzie!

6 Replies to “Cartea săptămânii – Fata dispărută (Gillian Flynn)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *