Neața bună, oameni dragi! În urma evenimentului din weekend, Bucovina Beauty Blogger #1, am primit de la Libris câte o cărticică. Fiecare a cerut ce a dorit, eu am primit o carte din seria autorilor nordici, pe care îi apreciez enorm, și anume Făuritoarea de îngeri a Camillei Läckberg. Tipa e o autoare suedeză foarte bine cotată, iar seria Fjällbacka, din care face parte și acest volum, a cunoscut un succes imens. Cuprinde destul de multe volume, nici măcar nu știu câte, pentru că am văzut că nu-s toate traduse la noi.

Ebba a trecut printr-o dramă cumplită atunci când era copil: familia sa a dispărut fără urmă și nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu ei. Acum s-a întors pe insula natală după moartea fiului său și vrea să reamenajeze vechiul internat de copiii pe care familia sa l-a deținut. Cineva incendiază însă casa în care se află împreună cu coțul ei, Marten, și acest lucru atrage atenția poliției din Fjällbacka.

Patrick Hedström și colegii săi anchetează acest caz, iar lucrurile se complică atunci când Ebba este în pericol de a fi împușcată. Toate pistele duc către dispariția misterioasă a familiei sale, caz rămas nerezolvat. Cel care se implică cel mai mult în anchetă este Gösta, care a luat parte la caz și în urmă cu 20-30 de ani, și care a luat-o în grijă pe Ebba pentru o scurtă perioadă. Erica, soția lui Patrick, scriitoare de succes, nu se poate abține să nu intervină în anchetă, și găsește și ea anumite urme care ajută la rezolvarea cazului. Totul pare că se leagă, dar la final se dovedește că evenimentele nu au legătură unul cu celălalt.

Nu am citit cărțile Camillei în ordine, dar legăturile dintre volume sunt slabe, deci nu este o problemă. Mai am câteva lipsă, dar încet-încet, sper să le traducă și la noi și să am colecția completa. Mulțumesc, deci, Libris! Voi ați citit Făuritoarea de îngeri sau altă carte polițistă a autorilor nordici?

6 Replies to “Cartea săptămânii – Făuritoarea de îngeri (Camilla Läckberg)

  1. Pai daca zici ca nu au legatura, atunci e genul ala de poveste in care autorul te trimite pe piste false si la sfarsit schimba macazul? Mie imi plac cartile astea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *