Ziua bună tuturor! Cartea de azi am terminat-o de ceva timp, dar poza stătea degeaba, nu știu de ce am omis să scriu recenzia, poate din cauză că-n ultima vreme nu am mai scris prea mult despre cărți. Dar trebuie să ajung la zi, mai am să vă povestesc despre un teanc întreg. Hoții paradisului e un thriller reușit, care îmbină și fanatsy-ul destul de bine! Și asta o spun eu, care nu-s fană SF. Dar ce e în cartea asta… merită!

Michael este un hot cu mare experiență, care s-a specializat pe chestii complicate, de finețe, pe obiecte foarte valoroase. El nu se încurcă cu chestii prea simple sau care nu îi solicită imaginația. Dar totul se termină în momentul în care este prins și-i promite soției sale că nu va mai face așa ceva niciodată. Bineînțeles că promisiunile sunt făcute să fie încălcate și în momentul în care soția sa este diagnosticată cu cancer, având nevoie de foarte mulți bani pentru tratament, Michael primește o ofertă de ”lucru”, pe care nu o mai refuză.

Cel care îi solicită ajutorul este un important om de afaceri german, care dorește două chei importante de la Vatican, așa-zisele Chei ale Raiului. Michael riscă și le ia, dar le descoperă pe cele reale sub un lăcaș de cult. Treaba se complică atunci când intervine Simon, care-i deschide ochii și-i spune că Finster, cel care i-a cerut cheile, nu e altul decât diavolul. Ei trebuie să recupereze acele chei, pentru că Michael a făcut cea mai mare greșeală din viața sa, dând raiul pe mâinile celui din iad.

Cartea e foarte faină, acțiunea e alertă, mie mi-a plăcut la nebunie. Și aceste asocieri cu Vaticanul, diavolul, cheile paradisului, totul sporește misterul și ridică semne de întrebare. Hoții Paradisului e o carte care chiar merită citită! Atât de fanii cărților polițiste sau thrillerelor, dar nu numai!

6 Replies to “Cartea săptămânii – Hoții paradisului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *