Azi vreau să vă vorbesc despre o carte pe care o am de la Crăciun, dar pe care n-am apucat să o citesc neam, fiind ocupată cu altele. Și asta nu mi-a priit, mai ales că e vorba de ultima carte a Camillei Lackberg, deci vă dați seama că i-am dat târcoale de când am văzut-o în biblioteca mea. Îmblânzitorul de lei este a noua carte a seriei Fjallbacka și continuă aventurile Ericăi Falck.

O fată dispărută de acasă apare în fața unei mașini, care din păcate n-o mai poate evita. Totuși, anchetatorii găsesc răni dinainte de acest accident și încep să caute făptașul. Bineînțeles că Patrik, soțul Ericăi, conduce investigația și se folosește de toate pistele posibile, dar fără rezultat.

Pe de altă parte, Erica începe să scrie o carte despre Leila, o femeie care și-a ucis soțul și își ținea fetița captivă în beci. Ea nu înțelege cum a putu face acest lucru propriei sale fiice, dar descoperă că șine sub pat o cutie cu tăieturi din ziare despre disparițiile recente ale unor fete, printre care și Victoria, fata ucisă în accidentul de mașină. Care e legătura între fete și Leila, asta rămâne un mister, ce va fi descifrat de către Erica pe parcurs. Ancheta nu ar evolua fără Erica, deși ea pare că se bagă peste tot și îl pune uneori pe Patrik în situații mai mult decât jenante. Dar adevărul e că e de un real folos și ea poate vedea lucruri care celorlalți le scapă.

Acțiunea este scrisă exact așa cum ne-a obișnuit Camilla Lackberg – pe două planuri. Între ceea ce se întâmplă în ziua de azi, sunt intercalate și pagini din trecut, din perspectiva Leilei. Ea practic își amintește întâlnirea cu Vladek, soțul ei și dresor de lei, dragostea dintre ei și problemele care au început să apară și au dus la crimă.

Stilul e inconfundabil, îți dai seama destul de repede că e vorba de această autoare, are câteva elemente unice. Îmi era dor de o carte de-a ei și chiar sper să nu fie ultima. De fapt, chiar sper să mai apară și la noi noutăți ale autorilor nordici, care sunt foarte prolifici.

Voi ați citit Îmblânzitorul de lei? Ce părere vă face această carte?

4 Replies to “Cartea săptămânii – Îmblânzitorul de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *