Despre Claire Mackintosh și cărțile ei am mai scris recent, când am citit prima sa apariție, Te las să pleci. Încă de atunci mi-a inspirat destul de multe, m-a dat un pic peste cap și mi-a creat senzația că tipa scrie niște thrillere devastatoare. Care nu sunt nimic din ceea ce par inițial, apropo! A doua carte citită de mine este Lasă-mă să mint, a treia sa apariție, de fapt. Noroc că nu au legătură între ele. A treia carte e pe drum, deci o să pot spune că m-am familiarizat complet cu opera sa. Citisem ceva păreri despre ea, dar nu știam la ce să mă aștept. Dar o dată ce am pus mâna pe cărțile ei, parcă nici nu am mai vrut să le dau drumul. Eram chinuită de faptul că mă lua somnul și parcă pluteam într-o oboseală veșnică.

Anna este o tânără ce și-a pierdut ambii părinți la interval de câteva luni. Ea este proaspătă mămică și încă se luptă să facă față cu pierderea imensă din viața sa. Problema este că atât tatăl, cât și mama sa, s-au sinucis în același loc, aruncându-se în mare. Anna încearcă să înțeleagă de ce ar fi făcut ai ei așa ceva, dar ăși continuă viața. Până într-o zi, când încep să aibă loc lucruri ciudate – primește o cartolină cu un mesaj suspect – ”Sinucidere? Mai gândește-te!”, găsește un iepure masacrat pe scările din fața casei și o cărămidă aterizează în pătuțul copilului, cu un mesaj la fel de incisiv.

Oare lucrurile sunt chiar atât de clare?

Anna își dă seama că ceva nu e în regulă și începe să se întrebe dacă părinții ei nu au fost uciși. Dar… cine? De ce? Ea se apropie de un adevăr pe care cineva nu-l dorește scos la lumină.

Situația inițială e simplă – sinucidere aparent fără motiv. Dar lucrurile se complică atât de tare pe parcurs încât nici nu mai știi ce să crezi. Pur și simplu ești într-un rollercoaster și te duci sus-jos fără să reușești să clipești. Lasă-mă să mint e un thriller de excepție! Claire Mackintosh îți dă bucățică cu bucățică, iar când crezi că s-a terminat… supriză! E cu totul altceva!

Lasă-mă să mint e o carte foarte interesantă, care-ți schimbă percepția despre thrillere. Eu nu mă așteptam, cel puțin, la un asemenea deznodământ. Așa că vă recomand cărțile lui Claire Mackintosh dacă vă știți pasionați de acest gen!

38 Replies to “Cartea săptămânii – Lasă-mă să mint

 1. Pare interesanta cartea ,am redescoperit cititul de cand la televizor nu ai cevedea sau te enervezi de ce vezi.

 2. Am o biblioteca vasta și cumpăr lunar carti, asa bine e sa citesc noaptea după ce adoarme piticul, asa ma relaxez eu. M-ai convins sa o cumpăr pe aceasta, îmi place mult recenzia ta.

 3. Ooo, daca e cu rasturnari dese de situatie si fnal care te da cu cracii in sus, ca s-o citez pe mamaie, atunci e pentru mine cartea asta! Sa termin ce am acum si o comand si eu neaparat, ca doar stii ca ne potrivim la gusturi in materie de thrillere.

 4. Misterul m-a convins să aleg cartea ”Lasă-mă să mint”.
  Îmi place genul acesta și nu am mai citit de ceva vreme nimic din categoria aceasta.
  Mulțumesc pentru recomandare!

 5. Dacă e cu mai multe întorsături de situație și cu un final surprinzător… atunci m-ar interesa. 😀 Sunt eu mai greu de surprins, dar mai reușește câte un autor uneori să mă lase mască. O să mă uit după ea în librării, să arunc un ochi peste stilul de scris.

  1. eu zic ca asta te prinde, mai am o carte de citit, dar la cum au fost primele 2… zic ca te va satisface pana si pe tine 😀

 6. Ador thriller-ele! Cartile de acest gen ma prind si nu-mi mai dau drumul! Le devorez, pur si simplu! Multumesc pentru recomandare! O voi citi si eu curand!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *