Autorii nordici rămân favoriții mei pe viață, au un stil inconfundabil și nimeni nu îi întrece în romane polițiste sau thrillere. Am început cu Stieg Larsson, dar am continuat cu foarte, foarte mulți autori și i-am urmărit pe fiecare în parte pentru a le achiziționa noutățile. Mă bucur de fiecare dată când dau peste un nume nou, asta înseamnă că voi avea ce citi și pe viitor. Lațul este prima apariție a Liljei Sigurðardóttir, o autoarea islandeză. V-am mai explicat cum stă treaba cu numele nordice? Prenumele e una, e ales, dar numele se formează din numele tatălui, practic prenumele său, plus terminația ”dottir” pentru fiică și ”son” pentru fiu. Deci Lilja este fiica lui Sigurdar. Simplu, nu? Tocmai de aceea sunt destul de multe persoane cu același nume de familie. Prima dată și eu am confundat-o cu Yrsa Sigurðardóttir, altă autoare islandeză de excepție.

Lațul este povestea Sonjei, care este prinsă într-o rețea de traficanți. După divorț, băiatul ei a rămas la fostul soț, iar ea trebuie să își revină cumva. Planul ei este de a-și lua copilul înapoi și de a trăi o viață frumoasă alături de el. Lucrurile se precipită, însă, atunci când acceptă să aducă droguri din afara țării. Devine expertă în a ascunde încărcătura și trece nedetectată în foarte multe cazuri, însă atunci când Bragi, un agent vamal, o observă, pare că soarta ei e pecetluită.

Tu ce ai face pentru a-ți recupera copilul?

Nu știu dacă aș putea să o judec pe Sonja. Până la urmă, face asta pentru bani, dar nu pentru bunăstarea proprie, ci pentru a-și avea fiul aproape. Știu, există multe metode să câștigi bani, dar adevărul e că mulți bani nu vin ușor, ci de cele mai multe ori prin metode ilegale. De data asta, aș putea-o susține pe Sonja, afirmând că Scopul scuză mijloacele. Lațul este de fapt o rețea mult mai mare, în care ea este doar un pion. Adevărații jucători sunt la un nivel mult mai mare. Tocmai de aceea, frica este cel mai simplu mod de a o controla.

Debutul Liljei Sigurðardóttir, Lațul, îl găsiți la Editura Crime Scene Press, singura care publică doar romane polițiste, thriller și mistery. Iubitorii genului o vor adora! Mai am câteva cărți pe noptieră, printre care și seria Dark Iceland. Dar despre ea, în postări viitoare. Sunt curioasă, voi ce genuri preferați?

11 Replies to “Cartea săptămânii – Lațul

  1. astea cu droguri, grupari mafiote si chestii de genul pe mine nu cred ca prind. Nici filmele pe tema asta nu prea imi plac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *