Ziua bună tuturor! Abia așteptam să mă îmbogățesc cu alte titluri ale lui Jeffery Deaver, atât de mult mi-au plăcut primele 2 cărți ale sale pe care le-am citit – Dansând cu moartea și Scaunul gol. Luna rece este al șaptea titlu din serie, noroc că nu se leagă foarte pronunțat unele de altele. În afară de relația lui Rhyme cu Sachs, altceva comun nu prea e… Acum am început și seria Katheryn Dance, pe care am regăsit-o și în acest volum, dar despre ea vom vorbi altă dată.

Rhyme mi-a intrat fix în suflet și cu acest volum! Deși Cititorul de oase nu pare să-l mai găsesc nicăieri (primul volum al seriei), sper totuși să reușesc să le adun pe celelalte. Dar să revenim la Luna rece. În această carte, Rhyme și Sachs se confruntă nu cu unul, ci cu două cazuri, care par a nu avea nicio legătură unul cu celălalt. Ei dau peste un criminal care-și spune Ceasornicarul și ucide cu o asemenea precizie încât nu lasă nici măcar o urmă. Sachs, în schimb, se confruntă cu o secție de poliție coruptă, iar ea trebuie să dovedească acest lucru fără a face prea mult tam-tam, întrucât este vorba de interese majore.

Ceasornicarul are și un complice, care este prins și dă toate informațiile poliției, dar surpriză! De fapt, Ceasornicarul nu e criminalul feroce care-l credeau toți, ci un om care a aranjat toate ”crimele” pentru a demasca un polițist corupt (da, unul din banda cazului de care se ocupă Sachs). Sau… este?

Toate ideile vor fi date peste cap, toate planurile nu vor fi ceea ce par. Jeffery Deaver chiar știe să construiască intriga și te ține în suspans toată cartea, ca la final să-ți dea lovitura de grație! Pentru un thriller bun, apelați cu încredere la cărțile sale! Nu știu de ce am amânat atâta timp să le citesc, deși recenzii am tot văzut și mi s-au părut ok. Acum îmi pare rău pentru că sunt în pericol să nu mai găsesc primele volume. Unde mai pui că pe lângă intriga polițistă mai e și povestea dintre Rhyme și Sachs, care n-are cum să te lase indiferent.

Voi ați citit vreo carte scrisă de Jeffery Deaver? Aștept și părerile voastre!

8 Replies to “Cartea săptămânii – Luna rece

  1. Imi amintesc ce incapatanata eram cand venea vorba de romane politiste si cu cata necunostinta de cauza le refuzam. Pana cand am primit cadou o carte si m-am apucat sa o citesc (fara sa stiu ca e roman politist, ca nici coperta nu trada cartea). Si mi-a placut atat de mult incat acum, ori de cate ori aud ca se vorbeste de romane politiste, insist sa scriu randurile astea – care-s bune de vazut de persoanele care citesc recenzia ta si poate sunt tentate sa spuna ca genul acesta de literatura nu e tocmai “genul lor”. Nici al meu nu era pana cand nu mi-a cazut in mana un astfel de roman, iar de acolo s-au schimbat complet lucrurile. “Luna rece” pare cu atat mai interesanta cu cat e vorba si de relatia dintre cei doi.

    1. pe mine m-au cucerit de cand eram mica, nu stiu cat de multe intelegeam, dar eram fascinata de complicatiile cazurilor si de finalul mai mereu edificator

  2. Nu știu de ce nu m-am gândit să caut la tine inspirație de thrillere, voiam să iau și 1-2 cărți din genul ăsta (nu mai citisem de multicel) la ultima comandă și am mers la ghici. Data viitoare știu unde vin pentru inspirație. :)) Pare interesant și titlul ăsta! Acum vreau să încep un thriller distopic, o combinație de genul ăsta n-am mai citit, iar în ultima vreme au început să mă atragă distopiile (cred că de la 1984 mi se trage).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *