Încă o carte a lui Jeffery Deaver! Yey! Încep în forță, entuziasmată, am lăsat orice alt titlu început doar ca să citesc Moartea vine online. Spre deosebire de celelalte titluri din biblioteca mea, acesta nu face parte din seria Rhyme, ci din seria Kathryn Dance. Ea este tipa care se ocupă cu studiul limbajului corpului din Luna rece și care are și ea o viață independentă. Rhyme și Sachs nu mai sunt deloc prezenți în acest volum, și nici nu știu ce ordine are în serie.

Ideea cărții e destul de simplă – un adolescent face un accident cu mașina și omoară două tinere pasagere, iar toată lumea începe să-l blameze. Ce mi-a atras atenția e prezența unui blog în toată povestea și importanța acestuia în viața celorlalți. Este incredibil cum  poate un om să atragă atenția unei mulțimi și să influențeze opinii, chiar dacă nu intervine direct. Tocmai acesta este cel care arată de fapt, spre presupusul șofer vinovat, chiar dacă există posibilitatea să fie un lucru eronat.

Kathryn se confruntă cu cazul ucigașului ce lasă cruci pe marginea drumului, și presupune că e vorba despre același adolescent vinovat. Mare îi e mirarea când sesizează că acesta nu a fost decât un pion. Lucrurile se precipită, se pare că oricine comentează pe blogul lui Chilton este în pericol, iar poliția nu poate face nimic.

Cartea asta te duce și te aduce din mai multe puncte, când zici că s-a terminat, de fapt a început un nou capitol. N-am aflat cine e de fapt ucigașul decât pe ultima sută de metri. Mi-a plăcut și faptul că polițista este pusă în fața unor situații personale, a unui proces intentat împotriva mamei sale, a atracției pe care o simte față de un coleg însurat, a interesului manifestat față de un nou colaborator. Kathryn jonglează cu toate și are reacții firești, este construită destul de realist.

Moartea vine online este un thriller de excepție, te ține cu sufletul la gură și nu poți lăsa cartea din mână. Încă o dată se dovedește că Jeffery Deaver e un autor de excepție!  Voi ați citit vreuna din cărțile sale?

39 Replies to “Cartea săptămânii – Moartea vine online

  1. M-a atras titlul cărții și chiar dacă-mi imaginam puțin altceva, subiectul pare foarte interesant, o să iau în calcul cartea pe viitor, când o să am chef de genul ăsta.

  2. Din ce spui tu este o carte despre cat de influentabili suntem chiar si cu informatiile pe care le primim din social media, mai ales din cele care le avem din anumite comunitati cum sunt blogurie 🙂

  3. N-am citit nimic de la acest autor, dar povestea pare antrenanta si interesanta. Faptul ca este prezentat si un blog poate ca ma face sa vad si eu cum este expusa povestea

  4. Doamne, ma omori de cate ori ajung la tine pe blog si descopar recomandarile de carte. De unde iti vin ideile?
    Glumesc, stii doar!
    Imi place enorm ca nu urmezi moda si nu citesti aceleasi carti ca ceilalti bloggeri. Deja e plictisitor sa intri pe 5 bloguri si sa citesti despre aceeasi carte.

  5. pe asta nu am citit-o, dar am citit din seria Lincoln Rhyme primele trei volume si mi-au placut. si asta pare interesanta. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *