Ziua bună, oameni dragi! După o săptămână de concediu în care nu am făcut mai nimic, ci mai mult m-am relaxat, zic să revin în forță cu mai multe recenzii. Nu de alta, dar am muuuulte cărți pe care le-am terminat și nu am scris despre ele. Lene, din nou. Săptămâna asta m-am bucurat de familie, de Aki, de plimbări și am lăsat online-ul deoparte. Am mai pus o poză, am mai avut ceva programat, dar cam atât. În rest, nu m-am omorât cu scrisul. Azi și mâine, înainte de începerea muncii, am zis să programez câte ceva pentru zilele ce vin. Deși da… tot lene. După cele câteva cărți din seria Andrei Mladin pe care le-am citit de George Arion, am trecut și la altceva. Mai exact, la Necuratul din Colga, o carte ce-l are în prim-plan pe detectivul Robert Gal.

Așa cum se specifică și pe coperta 4 a cărții, Robert Gal e un fel de Marlowe a lui Chandler. Mi-a inspirat aceeași aroganță și același stil aventuros. Și da, recunosc, titlul a fost un factor decisiv în alegerea cărții, pentru că sunt atrasă de tot ce are un potențial mister sau chestii paranormale în componență. 😀 Și chiar eram curioasă dacă George Arion a dat-o un pic pe bântuiri și chestii de genul sau a rămas la stilul clasic ce-l caracterizează.

Crime misterioase, autori nedescoperiți

Dacă toți am fi așa instruiți precum ucigașii ăștia pe care nu îi prinde nimeni sau dau atâtea bătăi de cap…. Cred că omenirea ar putea fi capabilă de mult mai multe! Pe lângă faptul că da, crimele nu-s ok, inteligența peste medie a unor asasini sau forța lor manipulatoare te uimește de fiecare dată. Tu crezi în existența unor creaturi misterioase sau totul pare să aibă o explicație realistă? Cam întrebarea asta și-o pune și Robert Gal atunci când ajunge în Colga, un oraș destul de mic și pustiu, unde banii fac legea, iar totul este la nivel politic.

Geroge Arion imaginează cumva o poveste desprinsă parcă din zilele noastre, dar cu un Marlowe pe urmele răufăcătorilor. Cartea Necuratul din Colga a apărut la Editura Crime Scene Press, singura care se ocupă exclusiv cu genurile mistery, polițist și thriller. Așa că dacă avem fani, să știți că au apărut și câteva noutăți interesante, printre care și o nouă carte a maestrului Arion!

One Reply to “Cartea săptămânii – Necuratul din Colga”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *