E joi, e timpul pentru încă o carte fascinantă. Acest roman l-am citit prima dată prin liceu, ar acum l-am redescoperit, având un subiect foarte interesant și o poveste pe măsură. Este vorba despre ”Obiecte ascuțite”, primul roman al lui Gillian Flynn.

 Personajul principal este Camille Preaker, o tânără jurnalistă care lucrează pentru un ziar din Chicago. Șeful ei află de ceva dispariții ale unor fetițe din orașul ei natal, Wind Gap, astfel că o trimite acolo pentru investigații. Camille nu se află în relații foarte bune cu familia ei, având o soră moartă și una vitregă, o mamă foarte ciudată și un tată vitreg mult prea absent.
Când ajunge în Wind Gap, dă peste două crime ale unor fetițe, care nu au fost abuzate, dar le-au fost scoși dinții. Poliția se împiedică în cadrul anchetei, pistele lipsesc cu desăvârșire, dar Camille face tot posibilul pentru a obține material. Chiar se implică într-o aventură cu un inspector venit din alt oraș.
Titlul cărții vine de la obiceiul tinerei de a-și cresta pe piele diverse cuvinte. Autoflagelarea a fost ceva constant în viața ei, pentru că avea puterea de a lua durerea mentală.
Sora ei vitregă, Amma, are doar 13 ani, dar este una din cele mai rele persoane. La vârsta ei face o mulţime de lucruri indecente şi vrea să fie mereu în centrul atenţiei. Camille descoperă anumite nereguli în casa ei, este pe urmele ucigaşului, şi îşi dă seama că mama sa, Adora, este în spatele morţii lui Marian, sora sa, din prea multă grijă părintească. Tot atunci presupune că le-a ucis şi pe celelalte două fete, dar adevărul nu este tocmai acesta.

Cartea este scrisă foarte bine, acţiunea e palpitantă şi nu ai timp să te plictiseşti. Viaţa în orăşelul Wind Gap este extrem de galopantă, Camille amintindu-şi că nici ea n-a fost prea cuminte la o vârstă fragedă. Merită citită! Dar nu uitaţi să treceţi şi pe la fete, să vedeţi ce au citit ele săptămâna asta:
Alina

6 Replies to “Cartea săptămânii – Obiecte ascuțite (Gillian Flynn)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *