Jasper DeWitt debutează cu acest roman cam în stilul în care s-a întâmplat și cu Pacienta tăcută, Prin ochii ei etc. Am avut aceeași senzație de carte supraapreciată. Adevărul e că cel puțin la Pacienta tăcută m-am înșelat amarnic. A fost o carte genială. Și Pacientul avea toate premisele să fie la fel. Dar ceva nu mă lăsa să nu mă întreb dacă o fi chiar așa… Nu știu de ce am avut reticențe, parcă părea prea bine să fie adevărat. Ce este până la urmă de cartea asta… vă spun în cele ce urmează părerea mea.

Pe lângă faptul că Pacientul face parte din cărți thriller, mai are și un strop de horror în el. Dar asta nu vei afla decât pe finalul cărții. Pentru că începutul poate părea banal – un psihiatru nou de la un spital din New England vrea să facă senzație și găsește cel mai vechi și bine păzit pacient, pe care hotărăște să îl vindece. Joseph este un caz rar, care este în spital de peste 20 de ani. Încă de mic copil a fost adus aici și diverși medici au încercat să descopere care este problema lui. Însă toți cei care au intrat în contact cu el și eu stat prea mult în preajma sa, ori s-au sinucis, ori au avut depresii serioase.

Care să fie problema cu Joe?

La prima vedere, Joe este un tip perfect normal, coerent, pe care lumea pare să îl țină în spital fără vreun motiv. Iar Parker este păcălit din primele ședințe. De fapt, toți suntem. Și cititorii cred că o vor gândi la fel. Ba chiar Parker pune la punct un plan pentru a-l putea scoate de acolo. Însă este sabotat chiar de Joe. Oare ce pune la cale Pacientul? Care e problema sa și cum funcționează toată povestea?

Acest thriller psihologic te cam pune pe gânduri, nu prea te aștepți la ce urmează. Adevărul e că autorul adaugă cele câteva elemente de horror exact când nu te aștepți. Sincer, am rămas un pic șocată. Nu e verosimil, dar hei, cărțile te duc în diverse realități, nu doar în a noastră! Tocmai de aceea trebuie să accepți supranaturalul. Sunt curioasă dacă și tu ai citit cartea și cum ți s-a părut!

2 Replies to “Cartea săptămânii – Pacientul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *