Am ajuns și la ultima carte din seria Pisica lui Dalai Lama, fapt care chiar nu îmi doream să se întâmple. Mi-au plăcut extrem de mult cărțile scrise de David Michie și chiar m-am bucurat de fiecare pagină. Lăsând la o parte personajul principal, Pisica Sfinției Sale, cărțile sunt pline de învățături utile și te fac să te gândești un pic mai mult la tine. Sunt profunde, dar într-un mod plăcut, fără a forța limitele și fără a fi prea complicate. Puterea lui miau este a treia carte a seriei. PSS, dar și cei din jurul ei, sunt îndemnați să se gândească mai mult la momentul prezent decât la viitor.

În ultimul volum încercăm să descoperim cât de importantă este meditația, cum o putem practica sau măcar cum putem încerca. Dalai Lama propune minim 10 minute de meditație timp de șase săptămâni. Efectele sunt uimitoare chiar și pe cel mai circumspect învățăcel. Cred că dacă ne acordăm timp și ne eliberăm mintea măcar pentru o perioadă scurtă, vom fi mai conștienți de ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Acest conceput se numește mindfulness și se referă la momentul prezent. Este important ce se întâmplă AICI și ACUM.

Ce mi-a plăcut la seria Pisica lui Dalai Lama?

Că reușește să îmbine o ființă extrem de plăcută cu învățăturile unei filosofii / religii extrem de puternice. Că a reușit să trezească în mine extrem de multe întrebări și să îmi ofere și răspunsuri. Că este scrisă într-un mod extrem de simplu. Puterea lui miau pare a fi cea mai edificatoare carte și în paginile ei găsim atât binele, cât și răul, și cum să tratăm ambele versiuni. PSS află pe pielea ei că nu toți oamenii sunt la fel și că aparențele înșală. Ideea e că trebuie să ne găsim pacea interioară pentru a ne găsi fericirea.

Citatul preferat:

”Mintea este cea care dă naștere tuturor acțiunilor. Toate faptele sunt călăuzite și create de minte. Vorbele și faptele izvorâte dintr-o minte senină sunt urmate de fericire. Tot așa de sigur precum omul este urmat de umbra sa.” – Buddha , ”Dhammapada”

Găsiți cartea Puterea lui miau, dar și întreaga serie Pisica lui Dalai Lama pe site-ul Libris și vă recomand cu drag să o parcurgeți, mai ales că sunt cărticele simple, extrem de ușor de citit. Le găsiți și la prețuri foarte bune, așa că dacă sunteți pasionat de bunăstarea spiritului și a minții, aceasta este o recomandare de lectură pentru voi!

2 Replies to “Cartea săptămânii – Puterea lui miau

  1. Fara d-astea la mine. Prea profunde. Raman la beletristica in care ii pierd gandurile si ma relaxez. Nu m-a prins niciodata subiectul meditatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *