Ziua bună, oameni frumoși! E deja marți, e adevărat, zilele trec una-două, dar sunt hotărâtă să profit de fiecare clipă! Azi mai vorbim despre o carte, și anume Răfuiala, ultima carte publicată de Yrsa Sigurdardottir, cred că autoarea mea preferată la momentul actual. Ea are ceva care te captivează la fiecare carte, scrie romane polițiste, dar îmbinate cu povești de groază, care te cam fac să ți se ridice părul de pe mâini când le citești. Are un stil aparte de a povesti și de a îmbina genurile. Are un stil aparte de a descrie morțile. Are un stil macabru, dar diferit, incitant, care te face să nu-i mai lași cărțile din mână. E cea mai bună autoare de astfel de romane la momentul de față ți chiar sper să nu se oprească!

O parte din cărțile Yrsei Sigurdardottir le găsiți aici, doar că încep să nu se mai găsească cele vechi, vă recomand să le căutați mai mult prin anticariate. Dar vă garantez că toate sunt bune și au un aer de mister incredibil. Răfuiala este volumul 2 din seria ce îi are ca protagoniști pe psihologul Freyja și pe polițistul Huldar. Cele două cărți nu-s legate una de alta, însă e bine să fie ambele citite, în ordinea lor, pentru a înțelege mai bine unele subtilități.

Capsula timpului, o scrisoare de copii, oare ar trebui să ne îngrijorăm?

Totul pleacă de la o scrisoare cu inițialele unor oameni pe care se presupune că un copil dorea să îi omoare acum mulți, mulți ani. Ținând cont de faptul că povestea debutează cu mulți ani în urmă și e vorba de un copil, nimeni nu ia în seamă amenințarea. Până în momentul în care încep să iasă la iveală cadavre ale căror nume, surpriză, se potrivesc cu acele inițiale…

Ca de fiecare dată, polițiștii trebuie să desfășoare o anchetă amplă pentru a descoperi vinovații. Pe lângă asta, se pare că mai sunt și alte lucruri urâte ce nu au nu fost crezute acum mulți, mulți ani. Totul seamănă cu un joc de-a șoarecele și pisica.

Această carte, dar și multe altele, o găsiți la Libris. Autorii nordici lovesc din nou cu o serie de apariții, așa că nu mă gândesc să ratez vreuna! Voi cu ce cărți v-ați mai înnoit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *