Ziua bună, oameni dragi! Am citit, am tot citit, dar recenzii am cam omis să scriu în ultima vreme. Așa că am de recuperat nu una, ci chiar 3 bucăți! Sunt cărți pe care mi le-am dorit și pe care chiar mă bucur că am reușit să le găsesc loc în bibliotecă. Azi vorbim despre Ragdoll. Ultima ta zi, a lui Daniel Cole. M-a intrigat titlul încă de când am văzut cartea și chiar mă gândeam că sigur trebuie să fie foarte interesantă. Unde mai pui că e roman de debut, apărut în 2017, deci recent, iar cartea ar trebui să stea la baza unui serial. Dar acestea sunt discuții momentan, din ce am înțeles.

După cum vedeți, și Aki s-a arătat interesat de ea, deși nu l-am lăsat prea multă vreme în preajma ei. Nu de alta, dar interesul lui poate crește într-un mod nu tocmai fericit, mai ales pentru coperți. Personajul principal este Lupul, sau mai bine zis, detectivul William Fawkes. El are și o parteneră, pe Baxter, tipă care e îndrăgostită lulea de el. Fawkes e un tip foarte ciudat, care are traume referitoare la un caz mai vechi, Ucigașul incinerator, pe care a încercat să-l ucidă atunci când a fost achitat. A fost îndepărtat, iar vinovatul a ucis din nou, astfel că el a luat-o pe alte cărări și a ajuns la ospiciu. Deși nimeni nu se mai aștepta să se întoarcă în poliție, iată că i-a surprins pe toți.

De data asta, este chemat la locul unei crime ciudate. Este găsită o păpușă umană formată din rămășițele a 6 persoane. El trebuie să identifice victimele și să găsească vinovatul. Iar faptul că fosta sa soție e jurnalistă și primește și o listă cu următoarele victime, nu ajută deloc. Ba din contră… Fawkes e ultimul pe listă, dar pe măsură ce lista se apropie de final, echipa constată că acest caz are legătură cu Ucigașul incinerator. Care să fie oare legătura? Ce se va întâmpla cu Fawkes? Îi va veni acest criminal în serie de hac?

Cartea mi-a plăcut extraordinar de mult! Acțiunea e bine conturată, explicată, și chiar dacă la un moment dat par să se încurce toate ițele, încet-încet încep să se și dezlege. Într-un mod incredibil, e adevărat. Fawkes e un tip imprevizibil, dar pe lângă el, parcă mai mult mi-a plăcut de Edmunds, ajutorul lui Baxter. E un tip care vrea se se afirme și să-și dovedească sieși că merită acel loc.

Voi ați auzit de Ragdoll? Cum vi se pare ideea? Vă plac cărțile polițiste?

2 Replies to “Cartea săptămânii – Ragdoll. Ultima ta zi

  1. cum sa nu fie Aki interesat de o carte in care se petrec crime si trebuie cautat adevarul? Sunt sigura ce cel mai bun detectiv. Pacat ca nu ai incredere in el. Piki al meu a citit cand era mai mic o carte in franceza. De atunci cred ca i s-a aplecat ca nu se mai apropie nici de reviste.

    1. :)))) nu i-a placut franceza inseamna. aki a inceput sa descopere tainele englezei, sper sa ramana dictionarul la locul lui, sa nu-i placa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *