Anul ăsta cred că am avut parte de cele mai faine thrillere din câte am citit vreodată! Pe lângă romanele polițiste, pot spune că acest gen e al doilea pe lista de preferințe. Pur și simplu te țin în suspans, dacă autorul știe ce face, nu te lasă să pui cartea pe noptieră până n-o termini. De data asta, Libmag m-a surprins cu un nou roman al lui S.J. Watson, și anume Second Life. Dacă vă întrebați de unde vă e cunoscut numele său, pot să vă spun că a scris un alt thriller de excepție, Înainte să adorm, a cărui recenzie o găsiți aici. Cred că acest autor are șanse mari să ajungă pe lista favoriților mei!

Julia este o femeie împlinită, cu o familie perfectă. Sora ei, Kate, pare a fi rebela familiei, dar atunci când este găsită asasinată într-un pasaj lăturalnic din Paris, viața Juliei se schimbă. Devine obsedată de moartea surorii sale și începe să investigheze pe cont propriu. Astfel ajunge pe câteva site-uri pe care aceasta intra pentru a cunoaște bărbați și pentru a se întâlni cu ei. Pentru aventuri intime, mai exact. Julia își face cont pe unul din ele, își creează o nouă identitate și e surprinsă să descopere că se simte atrasă de Lukas, un bărbat mult mai tânăr decât ea.

Julia reușește să țină secretă această aventură față de familia sa, dar Lukas pare a fi din ce în ce mai ciudat, o urmărește, apare din senin în locurile în care ea își petrece timpul, și este extrem de violent în timpul relațiilor intime. De fapt, el îi satisface fanteziile Juliei, dar ea se sperie și rupe relația cu el. Dar atunci când constată că el este de fapt logodnicul Annei, colega de cameră a lui Kate, și că numele său e Ryan, începe să se întrebe care e adevărul. Ies la iveală poze și filmulețe compromițătoare, iar Julia trebuie să se hotărască în ce direcție o va lua.

Romanul este destul de stufos, dar nu ai cum să te plictisești! Acțiunea e alertă, printre rânduri descoperim și imaginea lui Markus, un iubit din trecutul Juliei, dependența sa cu alcoolul și relația cu familia sa. Te atrage ca un magnet! Eu am terminat-o relativ repede, m-a prins și cred că oricine e fascinat de suspans va aprecia cartea Second Life. Voi ce mai citiți în ultima perioadă?

2 Replies to “Cartea săptămânii – Second Life

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *