Neața bună, oameni dragi! În ultima vreme am terminat câteva cărți, dar n-am mai apucat să vă scriu despre ele. Astăzi revin cu un thriller polițist a cărui acțiune se desfășoară chiar în Românica noastră. Autoarea e o descoperire plăcută, nu știu dacă a mai scris și altceva, dar mă bucur că și la noi se mai scrie, mai ales acest gen, pe care nu l-am prea întâlnit. Am căutat informații despre Gabriela Vîlcu, dar nu am găsit mai nimic. Totuși, hai să vă spun mai mult despre Secretele castelului, o carte cu potențial.

Acțiunea se desfășoară la castelul Bran, unde sosește un grup de turiști. Castelul a fost retrocedat, dar anumite camere au fost amenajate pentru primirea oaspeților. Așa ajung aici câteva persoane din Marea Britanie și America, printre care Ross și David, doi oameni pasionați de istorie și de misterele pe care le ascunde Branul. Din păcate, una din femeile din grup este asasinată, iar descoperirea e și mai macabră – ea cade prin podea în țepe. Astfel se dovedește că în castel sunt anumite camere de a căror existență nu se știa.

Ancheta progresează lent, mai ales pentru că sunt persoane care cred în existența vampirilor. Un indiciu îl reprezintă chiar lamentările victimei cum că ar fi văzut ceva zburând pe la fereastră. Locul îmbie la tot felul de scenarii, iar când în scenă intră și câțiva oameni ai străzii, dar și infractori, lucrurile devin din ce în ce mai înfricoșătoare.

Inițial, cartea mi s-a părut a fi destul din topor. Începutul e destul de sec, expeditiv, propoziții scurte, fără prea multe divagări. Dar pe parcurs, te prinde! Mai ales partea cu vampirii, chiar te face să te întrebi dacă nu există. Mi-a plăcut acest motiv și chiar cred că cineva trebuia să se lege de anumite aspecte, nu doar autorii străini, care scriu despre Dracula și toate cele. Mi-a plăcut și îmbinarea crimei cu motivele populare, a ieșit o carte incitantă și care nu prea e de lăsat din mână!

Dacă nu ați citit încă Secretele castelului, vă recomand s-o faceți, chiar dacă nu sunteți fani ai genului polițist. Mai aflați una-alta despre Bran, despre istoria noastră, și poate vă inspiră vreo excursie.

8 Replies to “Cartea săptămânii – Secretele castelului

    1. mie mi s-a parut un pic altfel fata de literatura contemporana si de la rodica ojog brasoveanu, nu-mi aduc aminte sa fi citit si alte romane politiste romanesti

  1. Cu vampiri zici? 🙂 Nu prea sunt fan al acestui gen de subiect dar daca e sa aflu amanunte despre castelul de la Bran, imi notez si eu titlul ca s-o citesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *