Nu este o carte motivațională sau de dezvoltare personală, după cum ați crede! Titlu înșeală! Și eu m-am păcălit inițial, când am văzut Sfaturi de viață, dar ulterior am citit descrierea de pe copertă (mereu fac asta) și am constatat că vorbim de fapt de un roman oleacă polițist. Zic oleacă pentru că nu e cu investigații serioase. Nici thriller nu prea e. Așa că nu prea aș ști unde să îl încadrez. Cert e că Renee Shafransky a făcut treabă tare bună cu acest debut!

Nora a divorțat de soțul ei în urmă cu trei ani, aflând că acesta o înșela. Hugh era un artist excentric, un pictor talentat și apreciat, care o lasă însărcinată pe Helene, cealaltă femeie. Nora se mută într-un orășel turistic, Pequod, se angajează la ziarul local, își urmează cursul vieții, până în momentul în care fostul soț (plus actuala soție) se mută în același loc. În plus, Helene, amanta devenită soție, vine la cursul de Pilates pe care Nora îl frecventează.

Șocul este imens și atinge apogeul în momentul în care cuplul este găsit mort în propria casă. În afară de Nora, nu pare că altcineva ar fi avut un motiv întemeiat să îi ucidă pe cei doi. Aici începe o cursă contracronometru pentru dovedirea nevinovăției femeii. Dacă a trăit 3 ani fără să-i pese, de ce ar face-o acum?

Dar Nora ascunde un secret…

Nimeni, ăn afară de Grace, prietena ei cea mai bună, nu știe că Nora este somnambulă. În momentul în care se trezește murdară și cu o zgârietură pe care habar nu are unde a făcut-o, începe să aibă ea însăși îndoieli asupra nevinovăției sale. Trebuie să se convingă atât pe ea însăși, cât și pe ceilalți că nu ea a comis această crimă.

Dacă ești fan crime și mistere nedeslușite, atunci Sfaturi de viață e o carte pentru tine! Este o carte cu ritm alert și chiar te va băga un pic în ceață. Este Nora vinovată sau nu? Îmi place că autoarea nu s-a pierdut în detalii și a construit și un personaj feminin care știe să se facă plăcut. Nora încearcă să își mențină calmul în toată această poveste și să își refacă viața. Momentele de dragoste chiar sunt tare drăguțe și o să cam trăiți cu ea emoții iubirii!

Sfaturi de viață se găsește pe site-ul Libmag și e la preț foarte bun! Eu o recomand tuturor celor dornici de mister și gata să dezlege o crimă ciudată! Pe cine avem pe aici cu abilități de detectiv?

2 Replies to “Cartea săptămânii – Sfaturi de viață

  1. ma trimite putin cu gandul la Fata din tren, treaba asta cu nesiguranta faptelor pe care le-ai comis. Oricum, clar Sfaturi de viata este o carte pe care mi-ar placea sa o citesc si pe care chiar acum o pun pe lista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *