Ziua bună, oameni frumoși! Weekendul începe mereu cu cărți bune! Ăsta e primul lucru pe care îl fac atunci când mă trezesc sâmbăta – întind mâna spre carte. Nu pot să mă dau jos din pat imediat, mai ales că Aki încă doarme și nu dă semne de trezire. Așa că profit de ocazie și mai devorez câteva (zeci de) pagini. Recomandarea mea de săptămâna asta este Soția dintre noi, un thriller super interesant, a cărei recenzie am citit-o la Cristina și m-a lăsat în pom. Da, nu a vrut să dezvăluie nimic, așa că am comandat cartea la Libmag și am decis să descos eu ițele poveștii.

Cartea are mai multe părți. În prima facem cunoștință cu Nellie și Vanessa, ambele având legătură cu Richard, un om de afaceri influent și aparent, bărbatul perfect. Nellie este iubita actuală, Vanessa este fosta soție. Cele două sunt în antiteză, dat fiind faptul că Nellie este extrem de veselă, sociabilă și zâmbitoare, iar Vanessa este o femeie deprimată. Lucrurile nu mi-au picat tocmai bine când am aflat că cele două sunt una și aceeași persoană. Cum e posibil asta? Păi…Richard obișnuia să o numească Nellie pe Vanessa, ca formă de alint. Nellie e persoana de dinainte de căsătorie, Vanessa e cea de după. Cam asta a fost transformarea suferită de această femeie alături de Richard.

Cine e Soția dintre noi, de fapt?

Vanessa este fosta. Dar actuala iubită a lui Richard este Emma, secretara sa. Vanessa face tot posibilul să o avertizeze ce om violent poate fi Richard și cum o va manipula, dar se lovește de un zid de indiferență. E și normal, tânăra abia așteaptă să deină doamna Thompson. Dar asta nu o împiedică pe Vanessa să facă tot posibilul pentru a o salva.

Acțiunea e energică, deși la un moment dat ai impresia că te va da peste cap. Simți că pierzi firul. Dar rămâi lipit de pagini și abia aștepți să vezi ce se întâmplă. Sunt atât de multe secrete, atât de multe răsturnări de situație, încât abia mai faci față. Cartea asta e ca un roller-coaster. Și merită citită de orice fan al genului thriller.

Soția dintre noi are ca idee faptul că aparențele pot înșela, de multe ori, dar niciodată nu trebuie să rămânem într-o relație abuzivă. E foarte ușor să fii manipulat, dar nu trebuie să te complaci în situații de genul! Voi ați citit cartea? Agreați genul?

10 Replies to “Cartea săptămânii – Soția dintre noi

  1. hai ca stiam ca m-ai injurat, mai ales ca nu stiu daca am reusit sa exprim la fel de bine ca tine relatia Nellie-Vanessa. Pentru mine a fost o surpriza placuta cartea si am simtit cu adevarat ca ma tine in priza si ca nu ma plictisesc cat sa ma gandesc la ce o sa fac a a doua zi in timp ce o citesc.

  2. Dupa ce am citit recenzia la Cristina am stiut si eu ca o sa vreau sa descopar cartea asta. Acum, ca citesc si recenzia ta, deja sunt chiar mai nerabdatoare. Desi nu-s eu mare fan al genului thriller, subiectul acestui roman chiar mi se pare interesant. E pe wishlist cartea asta. Hai, ca nu e prima oara cand tu si Cristina ma bagati la paguba :)).

  3. Eu am inceput cartea ,dar nu am mai terminat-o ,deoarece am căpătat un obicei prost de a incepe 2-3 carti in acelasi timp . Citind recenzia ta m-ai provocat sa termin cartea 🙂

    1. si eu mai incep cate 2-3 carti, dar revin la ele si le termin, ma enerveaza sa stiu ca am una care nu e terminata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *