Ziua bună, oameni dragi! Vă era dor de o recenzie? O să încerc să mențin ritmul de minim 1 pe săptămână, că văd că iar se strâng mai multe despre care n-am scris, și asta doar pentru că nu am avut timp/chef să fac poze. Păi e corect? Nu prea… Am văzut că-n ultima perioadă apar pe bandă cărți ale autorilor nordici și eu parcă nu mai fac față să țin pasul cu ele. Dar sper să o țină tot așa, mai bine să le citesc eu mai târziu decât deloc. De data asta vă povestesc despre Stockholm Delete, al doilea roman al suedezului Jens Lapidus. După succesul înregistrat cu Salonul VIP, despre care am scris aici, era imposibil ca povestea avocatei Emelie Jansson și a lui Teddy să nu continue.

Totul pornește de la un cadavru neidentificat și de la punerea sub acuzație a fiului celui pe care Teddy l-a răpit cu ani în urmă. Benjamin nu are capacitatea de a se apăra, așa că o solicită e Emelie, proaspăt avocată în drept penal. Deși firma nu este de acord cu implicarea sa, ea va face tot posibilul să se achite de datoria față de clientul său.

În acest al doilea volum se clarifică destul de multe din dilemele primului. Da, legătura este destul de mare, de fapt este vorba de o trilogie, sunt sigură că și partea a treia se va lega de aceste evenimente. Mi-a plăcut foarte mult, pe lângă dezvăluirile șocante uneori și paralelismul între trecut și prezent, atitudinea și evoluția lui Emelie. Devine o femeie puternică și sigură pe ea și ceea ce face, face chiar bine! Cât despre Teddy, și el are accese de supremație și reușește să-și impună punctul de vedere și să se facă respectat într-un mediu nu prea prielnic.

Cât despre Jens Lapidus, sunt sigură că va reuși să devină un nume respectat în această sferă a autorilor de romane polițiste. Dacă sunteți adepții literaturii universale, găsiți pe Libris orice gen, de la drame la romance. Voi ce cărți mai citiți în ultima vreme? Ce alte titluri vă mai fac cu ochiul și le recomandați?

 

12 Replies to “Cartea săptămânii – Stockholm Delete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *