Ziua bună, oameni dragi! Săptămâna trecută am dat gata o carte ce se afla de cam mult timp pe noptiera mea. Este vorba de Suflete pereche de John Mars și nu, nu am amânat-o pentru că nu ar fi fost interesantă, dar am avut mult prea multe cărți din vechi, mai urgente. Inițial am zis că e ceva legat de crime, de parteneri în crime, mai exact, dar am avut o surpriză la care nu mă așteptam. Bună, ce-i drept!

Nu prea l-aș putea încadra nici la categoria thriller, dar oricum, subiectul e interesant. Există o aplicație care îți poate dezvălui cine e sufletul tău pereche în ceea ce privește potrivirea genetică. Toți suntem programați de așa natură să ne potrivim ADN-ul cu o singură persoană. Totuși, această descoperire nu e numai roz, dat fiind faptul că duce la divorțul unor căsnicii deja formate pentru ca membrii ei să fie cu persoanele potrivite.

Cupluri ciudate… suflete nu prea pereche

Cartea prezintă povestea a 5 cupluri care și-au potrivit destinele prin această aplicație. 5 cupluri e ciudat spus… Și veți vedea și de ce. Cum poți să formezi un cuplu cu o persoană care a decedat? Și ce faci când mama lui îți propune să faci inseminare artificială pentru a-i dam un nepot? Cum poți forma un cuplu cu un criminal în serie? Ce simți când afli că sufletul tău pereche e un om cu cancer, care e pe moarte? Cum reacționezi tu, ca bărbat, când afli că persoana potrivită e tot în bărbat, deși nu ai veleități de homosexual? Și mai ales, cum să îi spui sufletului tău pereche că tu ești chiar cea care a descoperit această genă și a inventat aplicația?

Personal, inițial mi s-a părut ciudat subiectul, dar ulterior, pe măsură ce citeam, cartea m-a prins foarte tare! Ideea în sine e ok, deși nu sunt de acord cu ea. Cred că dincolo de ADN trebuie să te potrivești cu o persoană la nivel emoțional și fizic. Cred în dragoste și în alegeri, așa că nu mi-ar plăcea să fiu limitată la o viață banală. Suflete pereche e chiar o carte interesantă și mă bucur că am ales-o. E o altă perspectivă. Voi cum v-ați simți să știți că trebuie să străbateți jumătate de lume pentru a vă găsi persoana predestinată?

3 Replies to “Cartea săptămânii – Suflete pereche

  1. Nici eu nu as încadra cartea la thriller, dar până la urmă și-a scos cămașa prin idee, prin cuplurile “anormale” pe care autorul le-a creionat. Felicitări pentru recenzie

  2. dupa coperta, imi imaginam altceva. Chiar aveam cartea pe wishlist, dar dupa ce am citit scurta ta prezentare, mi-a cam trecut sa o citesc. O fi o abordare inedita si o idee mai altfel, dar parca e cam… trasa de par.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *