Din cauza zăpăcelii mele, cartea despre care trebuia să vă povestesc ieri vine cu întârziere. Dar, mai bine mai târziu decât niciodată! Cartea se numește ”Te-aș recunoaște dintr-o mie”, este scrisă de Laura Lippman și este considerată a fi ”cel mai bun thriller al anului” (2013! :D).

IMG_20150327_113727Eliza Benedict este o femeie cu o familie normală, este mamă a doi copii, are un soț care o susține și o iubește, iar ei se mută înapoi în America după ce au locuit timp de 6 ani în Londra. La un moment dat, ea primește o scrisoare în care expeditorul îi spune c-a văzut-o într-o revistă, că vrea să ia legătura cu ea, că s-a schimbat, da, dar ”Te-aș recunoaște dintr-o mie”. Această scrisoare o dă peste cap și-i trezește amintiri pe care încercase să le reprime.

Expeditorul este Walter, un bărbat care în urmă cu 20 ani a răpit și ucis mai multe fete. Eliza este singura supraviețuitoare. Walter a răpit-o, i-a fost tovarășă de drum timp de mai bine de o lună, iar la final a violat-o. Toată lumea și-a pus problema de ce fata n-a încercat să scape, ci a rămas atâta timp lângă agresorul ei, și care a fost de fapt relația dintre cei doi. În urma uciderii lui Holly, fata pe care Walter a găsit-o în timpul călătoriei cu Eliza, el a fost mutat de la un tribunal la altul, pentru a putea fi condamnat la moarte.

În acest caz se implică Barbara, o profesoară care a fost victima unui atac, și-n urma acestuia, ea a devenit apărătoare a drepturilor deținuților. Îi susține cauza lui Walter și crede cu tărie că el n-ar trebui să moară. Ea încearcă să faciliteze o comunicare între Eliza și Walter, pentru ca mărturia femeii să-l scape de execuție. Cei doi încep să vorbească la telefon, apoi stabilesc o vizită, Eliza sperând că Walter îi va spune totul și despre celelalte fete ucise. Dar Walter are alte planuri…

Ce se întâmplă, de fapt, între ei și care e deznodământul…asta numai cartea vă poate spune. Mie mi-a plăcut, am citit-o dintr-un suflu, nu am rămas fascinată, dar…merge! Acum vă invit să treceți și pe la Alina și Ana Maria, să vedem ce au citit și ele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *