Da, citesc mai greu în ultima perioadă, asta și pentru că mai am vreo 4 cărți necitite în biblioteca și nu mă atrag foarte tare, așa că până mă procopsesc cu ceva care să-mi solicite interesul, o cam lălăi. Totuși, mai am vreo 2 cărți citite, despre care nu v-am vorbit, și trebuia să vină și vremea lor, le țin în stand-by de vreo săptămână. Azi este despre coroane, despre regine, despre puteri supranaturale… deci un amalgam de elemente. Trei coroane întunecate este primul volum dintr-o serie, despre care nu știu decât că ar avea și volumul 2, de al 3lea n-am auzit nimic, sau poate am rămas eu în urmă. Autoarea e Kendare Blake, cea care a scris și Anna în Veșmânt de Sânge, pe care am citit-o, mi-a plăcut și-i găsiți recenzia aici.

Insula Fennbirn este cunoscută prin faptul că în fiecare generație se nasc trei regine, fiecare cu un anume dar și fiecare cu drepturi egale la coroană. Cele 3 surori sunt separate și trebuie să lupte una împotriva celeilalte, să-și distrugă practic același sânge pentru a putea dobândi regatul. Katharina este toxică, ea poate ingera tot felul de otrăvuri fără a păți nimic, sau cel puțin în teorie. De fapt, otrăvurile îi fac rău, trupul ei e din ce în ce mai slăbit, dar susținătoarea ei, Natalia, va avea grijă ca acest lucru să nu se vadă la Festivalul care desemnează începutul luptei între surori. Arsinoe este naturalistă, ea ar trebui să fie capabilă să controleze elementele naturii, florile și animalele, dar nici ea nu reușește să facă acest lucru. Mirabella este elementală, stăpânește cele patru elemente și este singura dintre surori care chiar pare să aibă un har.

Cele trei trebuie să-și demonstreze puterile la marea sărbătoare ce va avea loc și să se pregătească să le ucidă pe celelalte 2 dacă își dorește tronul cu adevărat. Această bătălie începe în noaptea în care tripletele împlinesc 16 ani. Care din ele va câștiga rămâne de văzut!

Mi-a plăcut ideea cărții, acum caut și volumul 2, pentru că mi-a stârnit interesul și finalul m-a cam lăsat în suspans (tipic!) Voi ați citit Trei coroane întunecate sau poate și al doilea volum? Ce impresie v-a lăsat?

10 Replies to “Cartea săptămânii – Trei coroane întunecate

  1. Imi place recenzia ta si tot ce ai prezentat ma face sa cred ca vreau sa citesc si eu aceasta carte. Drept urmare, o voi tine minte.

  2. Prima chestia care mi-a trecut prin minte cand am citit titlul cartii este ca Suedia are ca simbol trei coroane. Ba chiar si un muzeu care se numeste “Tre Kronor Museum” (in cadrul Palatului Regal din Stockholm). Lasand chestiile astea la o parte, cartea chiar pare interesanta, suficient incat sa spun ca as citi-o desi aparent nu e genul de literatura pe care o cumpar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *