De mult nu am mai citit o carte young adult care să-mi placă atât de mult ca cea de azi. Zece respirații scurte este primul volum din această serie și un amestec de iubire, durere și minciuni. După ce am terminat-o am căutat și al doilea volum în secunda doi și am avut câteva ore tare plăcute, cât am citit aceste două cărți. Kacey și-a pierdut părinții, cea mai bună prietenă și iubitul într-un accident de mașină ăn urmă cu patru ani. ea a fost singura supraviețuitoare și a privind cum cei dragi au murit pe rând. Traumele suferite au făcut-o să se închidă în ea și să vrea doar răzbunare pentru ucigașii lor. Șoferul responsabil a murit în urma impactului, acesta fiind beat, dar prietenul său a supraviețuit, dar Kacey nu a mai reușit să dea de urma lui. Fata fuge în Miami împreună cu sora sa, Livie, unde vor să înceapă o nouă viață.

În modestul apartament pe care îl închiriază au parte de tot felul de experiențe. Kacey începe să lucreze la barul unui local de striptease și îl cunoaște pe misteriosul Trent, vecinul de la apartamentul 1D, care o scoate din starea sa de confort. Nu durează mult până cei doi devin un cuplu, dar între ei există anumite secrete, pe care Trent nu e prea dispus să le împărtășească. Kacey se deschide complet față de el, neștiind cine este, de fapt.

Povestea de dragoste e frumoasă și-ți cam dă fiori, e exact ca-n adolescență. Bine, de obicei, acest gen de povești, să fie ele perfecte și să meargă lin, nu se întâmplă decât în cărți. Deci dacă așteptați un Făt Frumos pe cal alb în viața reală, cu ochi albaștri, pătrățele și tot felul de nebunii… cam greu. În realitate, perfecțiunea nu prea există, dar noi iubim ce avem, totuși 😀 Acum serios vorbind, cartea e scrisă într-o manieră plăcută, personajele sunt bine conturate. Kacey mi-a plăcut la nebunie, mi-a plăcut stilul ei, violența sa, dar și acele gânduri față de Trent. You go, girl!

Mâine vă povestesc ce se întâmplă și în volumul 2, cele două au o slabă legătură, dar zic eu că e bine să începeți cu începutul. Voi ați citit Zece respirații scurte? Cum vi s-a părut? Vă atrage genul ăsta de lectură?

6 Replies to “Cartea săptămânii – Zece respirații scurte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *