Acum 2 seri am terminat o carte care pot spune că mi-a plăcut cred că cel mai mult din aceste 3 luni care au trecut din 2018 și a fost cea mai inspirată alegere pe care puteam s-o fac. Este vorba despre În spatele ușilor închise, romanul de debut al lui B. A. Paris. Un thriller care nu e deloc ceea ce pare, o carte care te sperie și te intrigă în același timp. Sunt tare curioasă ce va avea de spus această autoare în literatura universală, mi se pare că promite multe!

Grace și Jack par a avea o căsnicie perfectă. El atent, grijuliu, ea tandră și iubitoare. Par că se completează reciproc fără a fi nimic forțat, toți își doresc o dragoste ca a lor și se întreabă care e secretul. Dar de cele mai multe ori, prietenele nu înțeleg de ce Grace nu ajunge la întâlnirile stabilite și nu este singură nicăieri.

Adevărul este că nimic nu e ceea ce pare, iar relația celor doi este de fațadă. Nu vreau să vă dezvălui adevărata natura a acesteia, dar pot să vă spun că nici nu bănuiți cum stau lucrurile. Gândiți-vă doar la cel mai mare coșmar și înmulțiți-l cu o sută. Să vă dau un indiciu? Jack este un avocat care apără femei maltratate de soții lor. Se leagă… de departe!

Cartea este structurată pe două planuri – trecut și prezent, ca să ne facă să înțelegem cum s-au cunoscut cei doi și cum s-a consumat relația până să ajungă soț și soție. Totul a plecat de la Millie, sora lu Grace, care are sindromul Down. Și practic tot ea este trofeul final, la care se închide cercul dorințelor.

Nu vreau să vă dezvălui nimic, să vă dau indicii. Ca să fac o scurtă caracterizare a personajelor, Jack este genul amabil, iubitor, tandru, atent, chipeș, are toate calitățile posibile. Dar când nimic nu e ceea ce pare… cum poți face să scapi? Grace e genul de femeie care se zbate, dar se sacrifică atunci când vine vorba de sora ei. Din iubire și teamă, acceptă mult prea multe lucruri inumane. Această carte este pur și simplu tulburătoare. Cred că e singura căreia i-am acordat 5 stele pe Goodreads anul ăsta.

În spatele ușilor închise este o poveste despre aparențele care pot înșela și despre monștrii de lângă noi. Voi ce mai citiți în ultima vreme?

 

2 Replies to “Cartea săptămânii – În spatele ușilor închise

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *