Nu puteam rata recenzia pentru cartea săptămânii, deși nici azi nu am însoțitori. Totuși, mă chinui la o monstruozitate de 900 de pagini de mai bine de o săptămână, constat că mă plictisește, dar nu vreau să renunț încă. Am ajuns pe la jumate, deci săptămâna viitoare sigur revin cu părerile mele despre ea. Dar între timp am mai citit o carte, mai pentru adolescenți, cei-i drept, dar știți ce mult mi-a plăcut? Tuturor băieților pe care i-am iubit este o carte foarte faină, care-ți aduce aminte de liceu, de escapade, de iubiri din trecut, de jocuri și de fluturii din stomac de mult uitați.

tuturor-baietilor

Am început s-o citesc mai mult datorită descrierii pe care am tot văzut-o pe net: cartea Tuturor băieților pe care i-am iubit e despre o tipă care nu  s-a manifestat emoțional asupra băieților pe care i-a plăcut de-a lungul timpului, ci le-a scris câte o scrisoare și practic i-a ”izolat” într-o cutie de pălării. De fapt, și-a izolat emoțiile și sentimentele. Totuși, în momentul în care aceste scrisori au ajuns la destinatari, Lara Jean este debusolată și nu știe cum să reacționeze. De fapt, lucrurile-s un pic mai complicate de atât.

Lara Jean are două surori: Margot, cea mare, care pleacă la facultate în Scoția, și Kitty, cea mică. Margot este iubita vecinului lor, Josh. Ceea ce nu știe nimeni e că Josh a fost printre primele pasiuni ale Larei. Dar văzând că sora sa are o relație cu el, s-a retras și nu l-a considerat decât un amic. Cu Margot plecată, hotărăște că lucrurile nu se vor schimba, deși aceasta s-a despărțit de Josh. Într-o zi, toate scrisorile Larei dispar și ajung la destinatar. Așa că fiecare băiat de care i-a plăcut Larei are o astfel de epistolă.

Scrisorile sunt funny, sunt inocente, sunt genul de scrisori pe care i le-ai trimite unui băiat de care vrei să te rupi. Și ea exact de asta le scrisese. Pentru a-și exprima sentimentele și de a trece peste imediat ce le așterne pe hârtie. Așa că atunci când Peter, un băiat popular din liceu, primește o astfel de scrisoare, cei doi pun la cale un plan. Lara Jean, pentru a-l evita pe Josh, care află și el ce simțea, iar Peter pentru a se rupe de Genevieve, fosta lui. Cei doi simulează o relație, dar relația asta avansează și trece de un anume prag. Lara Jean suferă și din cauza surorii ei, cu care putea vorbi orice. Acum este împărțită între Josh și Peter. Deși susținea că nu place pe niciunul, se pare că nu e chiar așa. Dar ce e mai importantă, dragostea sau loialitatea?

Tuturor băieților pe care i-am iubit – o carte pentru adolescenți?

Nu, eu cred că e o carte pentru toată lumea! Serios vorbind, mi-a adus aminte de băieții pe care i-am plăcut eu în generală, în liceu, etc. Îmi aduc aminte de cum încercam să mă rup, de emoțiile pe care le simțeam și de teama că ei ar putea afla. Cartea este destul de sensibilă în străfundul ei. N-ai cum să nu te regăsești, măcar pentru o clipă! N-are cum să nu-ți evoce amintiri. Plăcute, aș spune eu, chiar dacă la momentul acela păreau adevărate tragedii. Dar amintirile sunt ceea ce te definesc. Experiențele pe care le acumulăm de-a lungul timpului, fie că vorbim de eșecuri sau succese, ele sunt parte din noi! Iar dragostea de mult uitată are scopul de a scoate la iveală latura noastră copilărească. Foarte faină! Cartea asta o recomand tuturor, fie ei tineri sau mai maturi. Voi ce părere aveți? V-ar plăcea s-o citiți? Treceți și pe la Claudia, la ea e maraton de cărți :D, dar și pe la Adelina!

4 Replies to “Recenzie – Tuturor băieților pe care i-am iubit

  1. Uneori imi place sa citesc carti de adolescenti pentru ca au un fir narativ usor de urmarit si ma relaxeaza. Ba chiar am citit si pentru copii: Povestea unui omulet de clasa a IV-a. Mi-a placut tare mult.
    xoxo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *