Nu am mai vorbit de ceva timp despre cărți, deși am mai multe care așteaptă să fie recenzate. Nu pot spune că mai am același spor, uneori sunt destul de delăsătoare în ceea ce privește lectura, dar încerc să nu las nicio zi să treacă fără câteva pagini. Chiar dacă oboseala își spune cuvântul, vreau să mi le organizez în așa fel încât să nu ratez nimic. Azi vreau să vă spun câteva cuvinte despre al doilea volum din seria Erika Foster a lui Robert Bryndza, și anume Vânător de noapte. După ce am citit Fata din gheață am știut că stilul lui va fi exact pe gustul meu pe termen lung și nu m-am înșelat! Chiar dacă nu e autor nordic, romanele lui sunt adevărate comori în ceea ce privește stilul polițist!

Erika Foster, inspectoarea cu care am făcut deja cunoștință, e o tipă destul de zguduită după moartea soțului ei. Cu toate acestea, își face meseria foarte bine și e o adevărată profesionistă. Atunci când încep să apară cadavrele unor bărbați, uciși prin sufocare și drogați cu aceeași substanță, întreaga sa echipă se mobilizează și în ciuda conflictelor de interese care apar între brigăzi, ei știu că trebuie să găsească vinovatul. Surpriza apare atunci când se pare că criminalul este o femeie. Oare atâta forță și atâta sadism să existe într-o figură aparent plăpândă?

Lucrurile se complică pentru Erika atunci când prietenul ei, medicul legist Isaac , este acuzat de toate crimele. Cine e de fapt vinovat? Cum să conduci o anchetă în mijlocul unor intrigi pentru oportunități de avansare în carieră? Cum să descoperi vinovatul fără a-ți călca șeful pe bătături? Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost determinarea Erikăi pentru a desface ițele până la capăt. Vânător de noapte mi se pare o carte chiar mai bună decât Fata din gheață, e mai complexă și cu mai multe descrieri.

Cartea o găsiți pe Libris, alături de primul volum al seriei. Se pot citi și independent, dar ca să aveți o imagine de ansamblu mai bună, recomand ambele cărți. Voi ce ați mai descoperit interesant în ultima vreme? Aștept să îmi oferiți și voi câteva recomandări!

7 Replies to “Cartea săptămânii – Vânător de noapte

  1. ai citit-o inaintea mea? Te bat! Si mie mi-a placut fata din gheata si am si volumul asta pe wishlistul de pe Libris, doar ca nu am ajuns inca la el. Ma bucur daca zici ca e si mai bun decat primul.

    1. ha ha :)) am fost mai rapida 😀 mie chiar mi s-a parut tare bun, ideea e faina si jocul asta de-a soarecele si pisica m-a incantat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *