Ziua bună, oameni faini! Mămici de pitici, azi vin cu o recomandare pentru voi. De fapt, cu mai multe. Cei de la Editura Publisol s-au gândit și la cei mici, așa că au pus pe site-ul lor seria Adevărații porumbei, benzi desenate australiene foarte amuzante, precum și un set de cărți de colorat. Ele se pot cumpăra individual, dar și la seturi, pentru a avea colecția completă.

”Adevărații porumbei sunt o echipă care luptă cu infractorii. Din echipă fac parte Zburlita, Sucita, Tovărel și Gușatul, iar în fruntea lor e Pietricel împănatul, maestru al deghizărilor.”

Acești porumbei nu sunt orice porumbei, ci o echipă de zburliți foarte simpatici, ce intră în tot felul de buclucuri și au parte doar de aventuri. Cărțile sunt recomandate copiilor peste 7 ani și îi vor antrena să își imagineze mai departe ce se întâmplă cu înaripații. Sunt realizate excelent, au foarte multe ilustrații și destul de puțin text, tocmai pentru a nu plictisi. Personal, mi-ar fi plăcut să fie asemenea cărți și când eram noi mici. Atunci trăiam în contextul poveștilor nemuritoare 😀

Colorici pentru cei mici

Sunt 10 cărticele de colorat pentru copii cu vârste între 3 și 7 ani, grupate pe categorii. Fiecare are o temă bine definită – prima carte e cu plaja, a doua cu jungla, a treia cu adâncurile mării, a patra cu semne de circulație, a cincea cu curse, a șasea cu activități pe plajă, a șaptea cu activități în aer liber, a opta cu avioane și altfel de vehicule, a noua cu roboți, iar a zecea cu pirați, bărcuțe și pescuit.

Aceste cărți vor atrage atenția celor mici, dat fiind faptul că paginile sunt mari, conturul este punctat, iar imaginile sunt clare și ușoare, pentru ca toți să coloreze după bunul plac. Pe pagina din stânga este imaginea de bază, dar copilul poate schimba culorile dacă dorește. Sunt 24 de pagini în fiecare cărticică. La fel, se pot lua separat sau la set – primele 5, ultimele 5 sau toate 10.

Consider că cei mici trebuie învățați cu lectura încă de devreme. Tocmai de aceea, a le găsi cărți pe măsura lor poate fi o adevărată provocare. Dar cred că merită din plin, astfel se vor dezvolta frumos. În plus, vor avea o imaginație și un vocabular mult mai bogate. Voi ce spuneți, cărțile sunt viitorul sau tableta și telefonul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *