Știu o mulțime de fani Apple, deși personal, nu m-am putut obișnui cu tehnologia lor. Întâmplarea face să și lucrez în comerțul cu telefoane, astfel că am habar destul de mult despre produsele și problemele lor. iPhone-urile sunt la mare căutare și toată lumea vrea să aibă ultimul model. După vreo lansare, e nebunie curată. Câteva luni abia poți să speri că apuci ultima apriție și ți-ai cam da și viața să prinzi și tu un Pro Max, că doar e cel mai mare și cel mai cel. Da, uneori nu înțeleg această disperare a unora, însă apoi îmi aduc aminte de presiunea celor de jur, de dorința de a fi la modă, de deciziile pe care le luăm zi de zi. Și trebuie să fim informații despre toate, chiar și despre unde putem efectua reparații iPhone, pentru că e bine să fim pregătiți.

În general, luând un telefon dintr-un magazin autorizat, ai garanție la el 24 de luni. Însă există și cazuri când îl luăm din altă parte, din străinătate sau de la altcineva. Iar atunci nu prea avem de unde garanție. Ceea ce înseamnă că orice cost de reparație va fi responsabilitatea noastră. Cei de la mobilefix.ro sunt un service autorizat ce s-au specializat pe modele de Samsung și iPhone, adică exact cele mai căutate branduri la momentul actual. Dacă iPhone-urile sunt mai ok din punct de vedere calitativ, vă avertizez că Samsungurile (modelele noi) sunt destul de stricăcioase, așa că e bine să le salvați site-ul, că nu se știe când aveți nevoie de el. Cei de la MobileFix au centre în București, dar și în alte orașe din țară – Cluj, Brașov, Constanța.

Ce ne facem cu displayul?

Din păcate, cea mai mare problemă a telefoanelor nu este că se strică ele. Ci că se sparg. Sau, mai bine zic, le spargem. Telefoanele nu crapă din senin, ci noi suntem neatenți. Lucrând în acest domeniu, le explic tuturor cât de important este să îți faci o asigurare la telefon, mai ales la cele scumpe, pentru că îți protejezi investiția. Mai ales în cazul unor modele noi, pentru care e posibil să nu se găsească nici piese. Bineînțeles, acum nu mai e cazul pentru iPhone, deja au apărut de ceva timp și s-au furnizat toate piesele necesare.

Totuși, reparațiile pentru telefoane sunt destul de scumpe, așa că e important dacă tot am făcut vreun pocinog și îl ducem la reparat, măcar să fim siguri că baieții de acolo vor face treabă bună. Un service iPhone bun se ocupă și de modele mai vechi, nu doar de cele mai recente. Pentru că există foarte multe persoane ce nu vor să își schimbe telefonul. Pentru că s-au obișnuit cu el, are o anume formă, o anume dimensiune. Și să fim serioși, telefoanele de acum câțiva ani parcă erau mai rezistente decât cele de acum.

Dar display-urile sunt o problemă pentru toate modele de telefoane! Sunt cele mai scumpe piese, iar în general ele vin lipite de baterie. Cam așa e tehnologia în ultimii ani. Nu mai există acel capac detașabil din spate, ceea ce face reparația mai costisitoare. Însă dacă găsești un service bun, merită să mergi acolo.

De ce încă mai merită să repari un telefon?

Păi pentru a nu da banii pe unul nou, nu? De exemplu, un display de iPhone 13 Pro Max original este 2000 lei, în condițiile în care telefonul este 6000. Așa că mai degrabă îl repari pe cel pe care îl ai decât să mai dai o dată suma aceea pe el. Telefoane nu se devalorizează, mai ales iPhone-urile. Acestea își păstrează prețul câteva generații. Abia acum, la doi ani și jumătate, a început să mai scadă prețul la iPhone 11. În rest, 12 și 13 se vor menține sus pentru încă 1-2 ani. Și au și de ce. Au adepții lor, fani împătimiți, care nu vor schimba sistemul de operare cu absolut nimic altceva. Și e de înțeles, din moment ce iPhone-urile sunt cele mai optimizate la momentul actual.

Poate că o reparație a unui telefon nu e deloc ieftină. Însă te poate salva de cheltuirea unei sume mult mai mari pe un telefon nou. În plus, toți avem poze și diverse date personale pe telefoanele noastre, ceea ce face dificilă despărțirea de ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *