Ziua bună tuturor! Din punctul meu de vedere, cafeaua nu e prea multă niciodată! Am început să o consum prin liceu, dar țin minte că mai ceream mamei să gust când eram și în generală. Bineînțeles că nu aveam voie decât o gură mică, dar eram fascinată de mirosul ei întotdeauna. În adolescență am început să consum frecvent, atât cafea, cât și ness, iar norocul meu a fost întotodeauna că nu am avut probleme cu tensiunea, astfel că nu mi-a interzis nimeni. Nu mă limitez la o ceașcă de cafea pe zi, ci ajung pe la 2, maxim 3. Uneori îmi place să mă răsfăț și cu un 3 în 1 sau un cappuccino. Sau da, o cafea cu arome, ceva dintr-un loc specializat, însă asta destul de rar. Cel mai frecvent consum cafea neagră, făcută la espressor, fără lapte sau zahăr.

Blue Monday a venit și a trecut. Nu cred că noi am preluat și această zi de la americani. Cică ar fi cea mai tristă zi din an. Din punctul meu de vedere, nicio zi nu are cum să fie tristă, mai ales când faci ceva ce îți place, ești înconjurat de oameni faini și îți ies lucrurile bine. Chiar dacă au trecut sărbătorile și ne pocnește realitatea cruntă, eu zic că trebuie să ne bucurăm de orice moment și orice lucru, fie cât de mic.

Atfel, ca să beți în continuare cafeaua cea de toate zile fără stres, aflați că Asociația Română a Cafelei (ARC) prezintă un nou raport emis de Federația Europeană a Asociațiilor Nutriționiștilor (EFAD) și preluat de către Institutul pentru Informații științifice despre cafea (ISIC) , potrivit căruia 62% dintre nutriționiști sunt de părere că un consum moderat de cafea are efecte pozitive asupra sănătății. Mai mult, 86% consideră că îmbunătățește performanțele sportive.

Cum consumi tu cafeaua?

Eu o servesc dimineață și spre după-amiază, când mă ia moleșeala. Înainte să îmi achiziționez un espressor automat, aveam unul cu capsule. Încă îl am, de fapt, și mă bucur de aroma cafelei preparată așa, atunci când îmi e poftă sau prind ceva capsule. Essenza di moka este foarte tare și aromată!

Nu în ultimul rând, folosesc cafeaua și la prăjituri. Poate nu fac dulce destul de des, însă vă las rețeta mea rapidă de tiramisu aici: 4 gălbenușuri se bat cu 2 plicuri de zahăr vanilat. Se adaugă 500 g mascarpone. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și se adauga peste ele 2 linguri de zahăr. Cele două compoziții se omogenizează, ușor, pentru a nu se lăsa. Pișcoturile se dau o dată prin cafea și se pun strat de pișcot, strat de cremă, iar strat de pișcot și de cremă. Se dă la frigider peste noapte de preferat și se pudrează cu cacao. Tiramisu e întotdeauna o desfătare!

Cafeaua face parte din viața mea și o consider o plăcere. Un consum moderat mă ajută să fiu mai concentrată și mai odihnită. Nu înlocuiesc somnul cu cafeaua, ci mă ajut de această băutură caldă. Însă, de cele mai multe ori, e pur răsfăț!

7 Replies to “Câtă cafea e prea multă?

  1. Cand esti mare consumator de cafea, nu e niciodata prea multa. Glumesc! E important sa avem moderatie. Eu consum mai rar cafea pentru ca nu imi prieste, dar mai imi place ocazional sa beau un nescafe mocha sau un cappuccino aromat.

  2. Ah, cafeaua! Plăcerea mea (ne)vinovată!
    Și eu tot din liceu o beau. Cred că cea mai multă am băut în timpul examenelor iar ”recordul” l-am atins când am lucrat în învătământ.
    Acum nu beau mai mult de 2 (însemnând espresso dublu de 2 ori) pe zi. Și doar până în ora 14, dacă nu am de lucru sau de petrecut vreo noapte. 🙂
    Oricum, în cantități mici- 3-4 cești /zi, cafeaua bună are beneficii asupra sănătății.
    Mulțumesc și spor la cafeluță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *