Ați văzut cu toții că în marile magazine este destul de complicat să ai mereu marfa aranjată la semn și sunt o mulțime de angajați care se ocupă de asta. Dar nu mereu dau randament, din cauză că patronul ar vrea și personal redus, și bani puțini cheltuiți pe salarii, și treaba făcută perfect. Ei bine, nu se poate să le ai pe toate! Dar te poți ajuta de anumite servicii. Poate în magazin este flux mai mare pe anumite campanii, în anumite perioade, și ai nevoie de cineva să facă față exact în acele momente, nu permanent. Și cum orice angajat trebuie să aibă contract pe minim 3 luni, iar tu poate ai nevoie doar de Paște, adică maxim o lună, trebuie să găsești alte soluții.

Este mult mai simplu să angajezi merchandiseri decât să ai personal în permanență în magazin. Aceștia se ocupă strict de marfa de la raft, iar companiile mari își aduc proprii oameni pentru așa ceva în hypermarket-uri, tocmai pentru a fi siguri că rafturile sau vitrinele lor arată impecabil. Aceste persoane sunt plătite ori în funcție de vânzări, ori de orele prestate, depinde cum se stabilește de la bun început.

Dacă magazinul are nevoie de câteva persoane pentru o deschidere nouă, pentru a suplini concediile angajaților sau pentru a depăși cu bine perioade aglomerate, atunci poate ar fi o idee bună să apeleze la o firmă care oferă servicii merchandising pentru a găsi câțiva oameni capabili.  Se va face o scurtă pregătire și se vor stabili anumite obiective, dar în principiu, acei oameni știu ce au de făcut, deoarece cu asta se ocupă. Astfel, rafturile vor fi mereu în ordine, marfa mereu aranjată, iar angajații cheie se vor ocupa de lucruri mai complicate, în care au deja experiență și nu pot fi înlocuiți (cum ar vânzarea propriu-zisă).

Merchandiserii sunt din ce în ce mai comuni în marile magazine, iar firmele cu renume par să nu renunțe la ei, tocmai pentru treaba bună pe care o fac.

2 Replies to “Ce faci când personalul este depășit de situație?

  1. eu am un magazin in zona la care imi place foarte mult ca vara isi iau concediu cu totul o saptamana, adica inchid si dau liber si angajatilor. Dar stiu ca nu sunt toti asa si unii nu aproba deloc concedii in perioada verii tocmai ca sa nu piarda profitul. Sa ia aminte ca exista solutii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *