Ziua bună tuturor! În octombrie am reușit să mai dau o tură la munte, pentru că două zile libere și pentru că de ce nu? Adevărul e că muntele toamna are farmecul lui, pentru mine e cel mai frumos. Nimic nu se compară cu peisajele colorate de toamnă, te pierzi în frumusețea naturii. Am plecat duminică dimineață și am mers pe Întorsura Buzăului, deși toată lumea se ferește de acest drum. Nu zic, Valea Prahovei e mult mai ușoară, dar și foarte aglomerată. Plus că nu are farmecul Întorsurii. Cel puțin din punctul meu de vedere. Am fost tot la Moeciu, e zona cea mai accesibilă, iar prețurile sunt ok acolo. Dar să vă zic ce am văzut în aceste două zile.

Ziua 1 – Peștera și Cheile Dâmbovicioarei

La Moeciu am ajuns după prânz și aș fi vrut să văd Amfiteatrul Transilvaniei. Noroc că exact la intrarea pe drumul ce duce acolo am găsit două mașini blocate, așa că am băgat în marșarier și duși am fost. Nu zic, din poze pare superb locul, dar nici nu vreau să rămân pe acolo cu mașina! Am tot auzit diverse păreri și majoritatea spun că și cu SUV-urile se urcă destul de greu, așa că prefer să nu mă aventurez.

Așa că am plecat către Peștera Dâmbovicioara, un loc unde nu am mai ajuns de peste 20 de ani. Copil de Argeș fiind, zona o vizitam destul de des. Mergeam în weekenduri în Poiana Brusturet și făceam grătare, era foarte populat. Acum am văzut și Cheile după atât de mult timp… dar peisajul e minunat!  Peștera nu e foarte mare, însă am avut norocul să fim primiți și cu Aki, iar ăsta a fost un mare plus! E de văzut, locul e chiar drăguț. Și nu cred că mulți știu de el. Se ajunge destul de ușor de la Moeciu, nu sunt decât vreo 20 de km, iar drumul e ok.

Seara am ajuns la Hotel Restaurant Turn și am mâncat foarte bine la prețuri extrem de decente. În general, la munte cam totul e scump și nu am găsit un local să mă dea pe spate. Papanașii nu i-am mai pozat, dar eu fost suuuuuper! Și porțiile mari. Am stat pe terasă cu Aki, a fost cam răcoare, însă ne-am asumat asta, știam că nu o să găsim un loc care să ne primească în interior cu el.

Ne-am cazat la Nona Higland Home, o căsuță minunată, unde am fost singuri, însă se pretează foarte bine și la grupuri. E super pet friendly, gazdele sunt oameni extraordinari! E foarte curat, spațios, comod și confortabil, iar marele plus e că au curtea îngrădită, deci Aki a alergat cât a vrut. Îmi pare rău că am stat atât de puțin, însă vom reveni cu siguranță!

Ziua 2 – Râșnov

La Rîșnov am mai fost, însă doar la cetate. Acum, însă, am mers la Peștera Valea Cetății și la Dino Parc. Peștera e relativ nouă, nu e nici ea foarte mare, însă clar de dimensiuni mai mari decât Dâmbovicioara. În plus, acustica aici este foarte bună, iar ghidul e de un real folos. Mi s-a părut foarte interesant că înainte de pandemie, Filarmonica Brașov dădea aici concerte fără niciun fel de amplificator sau alte dispozitive.

La Dino Parc e tare, tare fain, însă ai nevoie de multe ore pentru a-l descoperi în întregime. Noi nu am stat decât foarte puțin, întrucât trebuia să ne întoarcem acasă, dar ce am văzut mi-a plăcut și în mod cert voi reveni pentru turul complet!

Două zile nu sunt de ajuns pentru a vedea tot ce are muntele de oferit, însă ți le umpli foarte ușor. Încă am mai văzut că există și peștera Liliecilor, dar nu am ajuns, așa că avem material pentru data viitoare! Voi mai faceți escapade de genul la munte?

9 Replies to “Ce poți să faci un weekend la munte?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *