Știți că am mai abordat de foarte multe ori subiectul produselor bio și v-am mai spus că nu sunt fanul alimentelor de acest gen. De ce? Pentru că arată mai mult decât perfect și nu consider asta o caracteristică a produselor crescute fără niciun fel de ajutor. Dacă nu am folosi pesticide sau îngrășăminte, orice substanță chimică, de altfel, cred că un măr ar avea câte o ”rană” sau un punct pe el, nicidecum nu ar fi șlefuite. Dar în ceea ce privește cosmeticele sau produsele de îngrijire, acolo da, pot spune că cele bio sunt țelul meu suprem.

Produsele bio sunt cele care, teoretic, conțin doar substanțe naturale, fără a fi aditivate cu ceva chimic. În plus, acestea nu se testează pe animale. Ele nu trebuie să dea alergii, să irite, sau aibă în compoziție parfum, sulfați, parabeni, siliconi sau coloranți. Produsele bio sunt prietenoase cu mediul, nu poluează și nici nu au un termen de valabilitate prea mare, datorită faptului că nu conțin conservanți.

Cosmetice bio găsim în foarte multe magazine, dar e bine să fim atenți dacă ele chiar sunt ceea ce se doresc a fi. Trebuie să fim atenți la certificări și să cumpărăm din locuri de încredere. Prețul e posibil să fie mai mare, dar merită din plin. De exemplu, și în ceea ce privește parfumurile, se folosesc uleiurile volatile din fructe sau flori, fără săruri de aluminiu sau substanțe care să blocheze porii.

Green Boutique comercializează astfel de produse bio, cu certificări multiple. Este importator exclusiv al brandurilor Comvita Noua Zeelandă, Michael Droste-Laux, Higher Living,  Kromland Farm Organic. Are o gamă variată de produse sănătoase, de miere de Manuka, cunoscută pentru proprietățile sale benefice, livrarea se face repede și se poate intra și-n rețeaua de distribuție a acestor produse.

În ceea ce privește cosmeticele bio, susțin folosirea lor. Dacă în cazul alimentelor îmi pun un semn de întrebare, aici sunt pe deplin convinsă că merită! Mi-aș dori doar să fie și mai multe locuri din care să le achiziționăm, precum și din ce în ce mai multe opțiuni.

Voi ce părere aveți, merită să cumpărăm produse bio sau sunt doar un moft?

2 Replies to “Ce sunt produsele bio și unde la găsim?

  1. La fel ca in cazul tau, in privinta multor alimente bio sunt sceptica, insa atunci cand vine vorba de cosmetice sunt mai increzatoare. Nu cred ca cineva si-ar asuma riscul sa foloseasca ingrediente indoielnice si sa nu le mentioneze pe ambalaj.
    Pana in prezent, portfardul meu numara foarte putine produse bio, insa sunt din ce in ce mai atrasa de acestea, deci simt ca numarul lor se va mari pe parcurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *