Cea mai frumoasă zi din viața unei femei

Toate fetele visează, încă de când sunt mici, cum va fi ziua nunții lor, ce rochie vor purta, cum va fi decorul, ce fel vor avea prins părul, ce fel vor arăta invitații. Sunt prea puține persoane care nu s-au gândit cel puțin o dată la acest aspect. Și orice fetiță ai întreba, îți va spune că-și dorește o rochie de prințesă, enventual și un prinț pe cal alb.
Dar, pe măsură ce creștem, înțelegem că lucrurile nu sunt atât de simple, iar prințul pe cal alb se lasă așteptat. În lumea reală, o nuntă este destul de dificil de planificat, sunt o grămadă de lucruri de făcut, de rezervat, de cumpărat, ai nevoie de cel puțin un an pentru a face ceva frumos. În primul rând, îți trebuie mirele, asta e clar.
Iar apoi urmează localul, fără discuții. În funcție de el se programează și restul lucrurilor. Este mult mai simplu să găsești restaurante bucurești, pentru că este un oraș mare și ești sigur că unul din ele are o dată liberă și pentru tine. Bineînțeles, trebuie să fie ceva care să-ți placă, să-ți ofere servicii pe măsura prețurilor, să aibă o atmosferă primitoare și să fie suficient de spațios pentru câți invitați ai tu. Dar dacă nu ești din București? Nicio problemă, se găsesc oricând Restaurante nunti în orice oraș. Trebuie doar să cauți, și sigur vei găsi ceva pe placul tău.
În funcție de data pe care ai găsit-o disponibilă, trebuie aleasă biserica. La fel, discuții premergătoare, pentru ca totul să fie bine stabilit. Dar nu mai puțin importantă este și starea civilă, unde am înțeles, totuși, că lucrurile merg ceva mai repede.
Iar apoi începe distracția propriu-zisă. Invitații, mărturii, rochie, costum, flori, lumânări, nași, domnișoară de onoare, cavaler de onoare, verighete, muzica, fotograful… Este un adevărat tur de forță! Îți trebuie energie și răbdare pentru a rezista, dar și imaginație, pentru a crea ceva frumos și cu bun-gust.
Eu am participat la nunta unei prietene anul trecut,iar anul acesta mai am una, și pot spune că am fost prin preajma lor și am cam înțeles ce bătaie de cap este în toată perioada aceasta. Cei implicați sunt pe fugă, toate trebuie făcute din timp pentru a fi gata, iar momentul să fie unul magic!
După părerea mea, cred că o nuntă reușită nu înseamnă neapărat mulți invitați, mâncare fină sau băuturi scumpe. Cred că o nuntă de vis înseamnă oameni cu care te simți bine, apropiați, pe care îți dorești din suflet să-i ai aproape în cea mai frumoasă zi din viața ta, un loc intim și cu muzică bună, multe fotografii, pentru a-ți aminti mereu cum a fost, și, bineînțeles, o rochie superbă! Sincer, eu am un model în cap de ani de zile, văzut undeva, și susțin sus și tare că așa va arăta rochia mea când o să am și eu ocazia să fac nunta. Dar până acolo mai e cale lungă, cred că este printre ultimele lucruri care trebuie cumpărate, deoarece nu poți ști cum variază greutatea ta (poate vrei să ții o dietă sau vrei să te mai îngrași 2-3 kg), mai degrabă aș cumpăra pantofii primi, pentru a vedea cum arată cu rochia pe care o alegem.
E o întreagă filosofie toată treaba cu nunta. Alegând ceva simplu, dar de efect, este imposibil să nu iasă ceva memorabil. Organizarea este cheia, așa că: spor la treabă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *