Am deja mai bine de o lună de când am primit această carte de la Editura Casa și, rușine să-mi fie, am rătăcit-o prin bibliotecă. Deși am fost entuziasmată de ea și am răsfoit-o imediat ce am primit coletul, nu știu de ce nu am pus în practică rețetele mai repede. Ah, da… Să fi fost de vină dieta? Dar zilele astea am dat peste ea și m-am hotărât că e cazul să pun câte ceva în practică. Și pentru că am rețetele celor mai buni hamburgeri, am renunțat la cei gata făcuți din supermarket, pe care-i luam de obicei.

Cei mai buni hamburgeri prezintă diverse rețete, atât clasice, cu carne, cât și cu legume sau pește și fructe de mare. Combinațiile mi s-au părut inedite, dar sunt sigur că toate-s geniale. În ea puteți găsi rețete de chifle, de hamburgeri propriu-ziși, de sosuri sau de salate cu care se pot servi.

Deși nu aveam toate legumele din lume la dispoziție, am decis să fac un hamburger ca la mama lui. Am trișat puțin – am luat hamburgeri de vită din magazin, dar nu am lăsat cele două bucăți așa, că oricum erau imense, ci le-am divizat în patru. Astfel mi-au ieșit 4 burgeri medii. I-am pus în tigaie la făcut, iar când i-am întors, le-am pus și-o felie de brânză pe deasupra, să se topească. De obicei îi trânteam pe cei gata făcuți între 2 felii de pâine și una de brânză și-i băgam la sandwich maker. Acum i-am pus tot între două felii de toast, că am uitat să iau și chifle, am pus ketchup și maioneză, plus castravete murat și câteva fâșii de ardei iute.

Rezultatul? O bunătate! M-am convins, de acum e musai să iau carne și să îi fac chiar eu, să nu-i mai încerc pe cei din comerț. Sunt mult mai sănătoși, știu exact ce pun în ei și îi pot personaliza, să spun așa, după bunul plac.

Chiar dacă hamburgerii nu sunt cea mai sănătoasă opțiune, eu zic că merităm câte un răsfăț din când în când. Voi ce rețete de hamburgeri ne propuneți?

6 Replies to “Cei mai buni hamburgeri – Editura Casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *