Centrul Pas cu Pas – alaturi de parintii care au copii cu nevoi speciale

Fiecare copil este unic si are diferite nevoi. Parintii incearca sa ofere ce e mai bun copiilor lor si vor ca acestora sa nu le lipseasca nimic. Pentru o buna dezvoltare acestia au nevoie de socializare, prieteni, jocuri care sa le stimuleze gandirea si creativitatea.

Familiile care au au copil cu nevoi speciale, precum autism, au nevoie de un ajutor de specialitate si suport, pe care il pot gasi la Centrul Pas cu Pas. Acesta este format din persoane specializate care lucreaza pentru a ajuta copiii care intampina diverse dificultati.

Echipa Pas cu Pas

Echipa este formata din psihologi, logopezi, psihopedagogi, kinetoterapeuti care ajuta copiii sa se dezvolte din anumite puncte de vedere. Autismul a devenit destul de intalnit in ultima perioada si este un subiect cunoscut de majoritatea persoanelor. Cert este ca acesti copii au nevoie de ajutor de specialitate. Cazurile de autism Suceava cu privire la copii sunt destul de multe, iar parintii au parte de suport din partea acestui centru.

Anumite tehnici si practici trebuie realizate si acasa, de aceea trebuie sa existe o comunicare constanta intre centru si parinti. Exista mai multe tipuri de terapii care s-au dovedit a fi utile si care au adus imbunatatiri majore in comportamentul si dezvoltarea copiilor cu autism si sunt practicate la Centrul Pas cu Pas Suceava. Printre acestea se enumera terapia de grup, ABA, 3C, logopedie și kinetoterapie.

Servicii de logopedie

Logopedia este terapia care ii ajuta pe copii sa isi insuseasca limbajul oral cat mai corect. Logopedia este un serviciu la care apeleaza foarte multi parinti, pentru a corecta problemele de pronuntie, ritm si fluenta si limbajul scris-citit al copiilor.

Cu cat apare mai repede in viata celor mici aceasta terapie, cu atat se pot corecta sau imbunatati anumite probleme de pronuntie si dificultati de scriere. La varstele fragede acestia preiau cel mai bine noile informatii si le asimileaza mult mai repede.

Copiii cu autism pot fi ajutati de logopedie din trei puncte de vedere: exercitii, dezvoltare si recuperare. Exercitiile pot fi cu caracter general precum cele de respiratie pe langa altele, iar cele cu caracter specific sunt realizate in functie de dificultatea de limbaj. Cele din urma reprezinta exercitii conforme unui plan de interventie specializat.

Pentru mai multe informatii accesati site-ul sau puteti lua legatura cu psiholog logoped Erisia Dragoi la numarul de telefon 0721 861 125 sau la adresa de e-mail contact@centrulpascupas.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *