Neața bună, oameni faini! Azi vreau să vă vorbesc un pic despre Atelier Cortez și despre macarons-urile super faine pe care aceștia le fac. Eu am primit o cutie cu 9 gustări dulci, dar să știți că la ei găsiți și praline, felicitări de ciocolată și un kit numit Ciocolatierul amator. O sa vorbim despre fiecare, dar mă voi axa pe macarons, pentru că le-am degustat și știu cât de faine sunt!

Povestea atelierului începe în 2012, când Dragoș Ungureanu a început să facă praline și macarons. După experiențe în străinătate, a revenit în țară și și-a dezvoltat propria afacere. Cortez, pentru că el a fost cel care a adus bobul de cacao în Europa. Cortez, pentru că fără el nu aveam ciocolată. Cortez, pentru că toate lucrurile bune sunt dulci! Unde mai pui că toate produsele de la Atelier Cortez se pot personaliza, ceea ce le face excelente pentru evenimente sau cadouri deosebite!

Când vrei să comanzi macarons de la Atelier Cortez întâmpini primul obstacol – ce să alegi???? Sunt atât de multe variante, culori, umpluturi, încât nici nu știi unde să te îndrepți prima dată. Vă zic de pe acum, favorita mea e cea cu fistic, mi s-a părut intensă, aromată, moale la interior, dar crocantă la exterior… Adică întruchiparea macarons-ului perfect!

Mi se pare genială ideea de a participa la evenimente private și de a învăța să faci ciocolată sau macarons într-un spațiu ce se cere corporate. Cei de la Atelier Cortez sunt alături de toată lumea. Și la nunți, botezuri, prin candy bar sau mărturii, și la evenimente de firmă, unde pot avea loc ateliere de relaxare. Sunt foarte curioasă și de felicitările cu ciocolată, pe care cred că le voi comanda, întrucât par un cadou deosebit.

V-ați dorit vreodată să vă creați propria ciocolată?

Ei bine, să știți că se poate. Tot la Atelier Cortez găsiți kit-ul Ciocolatierul Amator. Acesta conține 200 g ciocolată albă, 200 g ciocolată cu lapte și 200 g ciocolată neagră, ingrediente pentru decor și 3 matrițe pentru turnare. Pe lângă asta, primiți rețete, instrucțiuni, precum și acces la tutoriale video.

Curcubeu pe cerul gurii! Asta înseamnă macarons de la Atelier Cortez! Mă declar încântată de toate sortimentele, de prezentare, de tot. Sunt curioasă câți dintre voi sunt fani macarons? Ați încercat să faceți până acum?

14 Replies to “Cine mai e fan macarons???

  1. Arată delicios! Ce mă fac? De unde iau eu acum macarons? Cel cu fistic e și preferatul meu. Îmi mai plac cele cu lime, fructe de pădure și vanilie. Dar fisticul…fisticul e minunat! Îl caut mereu, sub formă de înghețată, prăjitură sau ca atare!

  2. Îmi amintesc că încă din liceu vedeam o grămadă de imagini artistice cu macarons din Paris de la celebrul La Duree și îmi doream și eu să mănânc, mai ales că la noi încă nu erau așa cunoscute. N-am încercat niciodată să fac, dar cred că e destul de complicat. Apropo, foarte faină postarea și mi se pare fain la brandul ăsta că pot fi personalizate.

  3. Eu, clar! Îmi plac și pentru că sunt cam singura din familie, mă bucur de porție dublă atunci când primesc/cumpăr.
    Pe acestea de la Atelier Cortez nu le-am încercat, dar am în vedere. :

  4. Euuu! 😀 😀 Mă declar unul dintre cei mai înfocați fani ai macaronsilor! Când am fost în Franța la ”mama lor” am mâncat macarons din mai multe locuri, am vrut să gust din cat mai multe surse ca să văd care îmi place mai mult. Ce crezi? Întâmplarea a făcut să-mi placă mai mult niste macarons cumpărați dintr-un Lidl decât cei din patiserie, dar per total ÎMI PLAC MAXIM!
    Pe aceștia nu i-am gustat, dar nu este timpul pierdut! 😀

  5. Nu îmi amintesc să fi mâncat vreodată macarons, dar toată lumea laudă acest desert. Am o rețetă vegană de la o prietenă și abia aștept să o încerc.

  6. Mie imi plac, dar nu ma dau neaparat pe spate. Mie da-mi un tiramisu sau ceva cu caramel sarat. Astea sunt si cam scumpe pentru mine. Ca eu nu ma satur cu unul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *