Ziua bună, oameni frumoși! Și voi că simțiți vinovați după ce devorați o tabletă întreagă de ciocolată? Cunoașteți sentimentul, nu-i așa? Ei bine, țin să vă dau o veste bună – avem ciocolată fără zahăr! Și nu doar ciocolată cu 70% cacao, cum probabil v-ați aștepta, ci și sortimente vesele și colorate, de primăvară! Sună bine, nu-i așa? Atunci haideți să vedeți cum am descoperit eu bunătățile de la Sweeteria și ce am făcut cu ele. Da, m-am băgat și într-o prăjitură, nu m-am putut abține. Și nici nu m-am simțit vinovată după!

Minitablete de ciocolată? Yes, please!

Minitabletele de ciocolată sunt alegerea ideală dacă vrei să savurezi diverse sortimente fără să te bați după sau sunt o idee frumoasă de cadou. Că tot vine 8 martie, de ce să nu ai grijă de femeile din viața ta și să le răsfeți cu ceva sănătos? Eu am primit o cutie cu minitablete de ciocolată asortată și una cu ciocolată albă. Adică câte 4 minitablete. Nici să nu te scapi prea tare, că nu o să mai vrei să le lași. Zici că nu diferă cu nimic de ciocolata obișnuită, ba din contră, că e și mai bună!

În pachetul cu ciocolată asortată găsești o tabletă de ciocolată albă, una cu 40% cacao, una cu 50% și una cu 70%. În pachetul cu minitablete de ciocolată albă asortată găsești o tabletă de ciocolată albă și pudră de zmeură, una cu bucăți de zmeură, una cu matcha și green tea și una cu matcha, green tea și lămâie. O minunăție! Eu cu ele am început și am gustat câte una, câte una, să nu le mănân pe toate o dată. Nu uitați că NU au zahăr, ci îndulcitor natural din ștevia și eritritol, adică zero calorii din punctul ăsta de vedere și zero indice glicemic.  În plus, ciocolata de la Sweeteria poate avea cu 30-50% mai puține calorii decât cea de pe piață. Te mai simți așa vinovată?

Ce spui și de o cremă tartinabilă?

Ați încercat până acum Greentella? Dacă nu, vă recomand s-o faceți! Sigur ați auzit și ați savurat surata ei cu nume similar de pe piață. Dar dacă vă zic că această pastă tartinabilă nu are zahăr și e mult mai sănătoasă decât aceea? O să ziceți că nu e așa, că nu se poate compara, etc, etc. Vă zic eu că poate! Că și eu am fost Toma Necredinciosu. Și descrierea de pe site e amuzantă și te îmbie la degustare:

”Nu recomandăm consumul excesiv în zilele proaste, în momente de depresie sau în timpul emisiunilor prea lungi, când riscul golirii rapide a borcanului de Greentella crește. Vă reamintim că acesta are doar 300 gr. și vă recomandăm să fiți chibzuiți. Știm că Greentella este irezistibilă!” – Subscriu! Eu am consumat-o pe pâine sau pur și simplu, când îmi dădea târcoale o poftă de dulce. Are în componența ei multă pastă de alune, foarte savuroasă.

Negresă pentru cei leneși – ușor de făcut, ușor de mâncat. Și fără să te simți vinovată după

Bănuții de ciocolată albă sau neagră au intrat în procesare pentru glazura unei minunate negrese! Și am făcut și ciocolată caldă cu ei! Pentru aceasta am pus laptele pe foc și am adăugat câțiva bănuți, apoi am așteptat să se topească. Easy-peasy! Nici nu am mai adăugat îndulcitor sau alte minuni, mi s-a părut foarte ok așa!

Pentru negresa de care vă spuneam am folosit rețeta de aici, care iese o minunăție, apoi am băgat repede la microunde 20-30 secunde câțiva bănuți cu foarte puțin lapte și am amestecat bine de tot. Am turnat glazura, prima oară pe cea albă, ulterior pe cea neagră, și a ieșit o bunătate!

Așa că ne-am bucurat de un dulce cât de cât echilibrat! Și pot spune că negresa a fost și mai bună cu glazură, nu am făcut-o niciodată așa! De acum încolo, ciocolata chiar nu va mai fi un motiv să mă simt vinovată! Dulcele e mai sănătos, mai dietetic și mai gustos. Așa da! Sunt curioasă, voi ați încercat produsele Sweeteria până acum? Cum vi s-au părut?

51 Replies to “Ciocolata – plăcere vinovată? Nu și de acum înainte!

  1. greentela vreau si eu sa incerc de cava vreme mai ales ca love nutella desi are foarte mult zahar , o alternativa nu strica

  2. ciocolata alba fara zahar, cu indulcitor natural sub forma de stevia? Asta chiar nu stiam ca exista. IMi imaginam ca au doar ciocolata din aia cu procent mare de cacao, care mie nu prea imi place.

  3. Sunt absolut delicioase si sanatoase produsele de la Sweeteria. Nu stiu cum de o ciocolata poate fi atat de delicioasa. Ciocolata alba am savurat-o si tu cat ai clipi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *