De ceva timp, în orașul nostru s-au plasat lângă blocuri, în locul vechilor pubele de gunoi, ceva nou, pentru colectare selectivă. Mă uit în fiecare zi că spațiul este neîncăpător. Mă uit în fiecare zi cu dezgust că oamenii nu au învățat să colecteze deșeurile separat. Dacă fiecare ar colecta cum trebuie în pătrățica lui, poate că multe lucruri ar putea fi reciclate, iar Pământul ar avea șansa unor zile mai bune. Știm bine că schimbările climatice sunt dezastruoase, și asta tot din mâna oamenilor. De ce să nu începem cu pași mici, pentru a mai putea salva ceva?

Nu e foarte complicat, dacă stai la bloc, ai pubele pentru deșeuri menajere sau reciclabile. Trebuie să știm să deosebim aceste două categorii. O dată ce avem un minim de educație făcut la acest capitol, o să înțelegem că nu e ok să punem hârtia la deșeuri menajere, pentru că ea poate fi refolosită, și nici cojile de cartofi împreună cu plasticul. E complicat, mai avem de învățat, dar cred că putem să merge pe un drum mai bun. Tototdată, dacă stai la casă și ai posibilitatea, colectează selectiv în pubele speciale. Casa de Comerț Dona comercializează astfel de pubele, containere, coșuri de gunoi, tocmai pentru a veni în ajutorul nostru. Așa este mult mai simplu să pui plastic la plastic, hârtie la hârtie sau metal la metal. Sunt pași mici, dar doar așa putem face o schimbare!

Costurile nu sunt imense pentru implementarea acestui sistem, mai ales dacă alegi europubela secondhand. Prețul e mai mic, iar tu poți face un bine mediului. Militez pentru colectare și reciclare, contează foarte mult ca noi să vrem să facem ceva în acest sens. Restul vine de la sine, chiar dacă nu ai pubele speciale, în mod cert vei reuși să îți atingi scopul. Și azi o persoană, mâine 10, poimâine un oraș, uite-așa salvăm copaci și întregul Pământ. Dacă ne implicăm, putem reuși! Nu e nevoie de cine știe ce studii, doar de voință! Partea cu deșeurile este doar începutul, iar atunci când putem apela la o firmă ce ne asigură materialele necesare, la specialiști, bine ar fi să o facem.

Aș vrea să știu ce faceți voi pentru a proteja Pământul. De la becurile LED până la plantarea copacilor, toate sunt metode de a face bine. Azi iei o hârtie de pe jos, mâine colectezi și reciclezi, poimâine poate vei avea puterea de decizie în fruntea marilor firme ce poluează. Ți-ai pus vreodată problema în acest mod?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *