Vine o vreme când talia nu mai e cea cu care erai tu obişnuită în adolescenţă. Iar eu am ajuns la acel moment. Nu-s eu de lepădat nici aşa, dar parcă tare mi-e dor de momentele alea în care puteam să pun o rochie mulată pe mine şi arătam ca proaspăt ieşită din reviste. Nu mai spun că orele lungi petrecute la birou îşi lasă amprenta asupra spatelui meu.

Din vorbă-n vorbă cu o amică, despre tot felul de lucruri de-ale noastre, fetele, am aflat că aş putea să rezolv problema mai simplu decât mă aşteptam. Şi aşa am aflat că există corsete pentru modelarea taliei. Şi nu doar că există, dar sunt create astfel încât să mulţumească toate mofturoasele ca mine. Găseşti modele pentru persoane sedentare, aşa cum sunt eu, pentru persoane active, pentru proaspete mămici. Şi arată senzaţional. Mă aşteptam să fie nişte simple materiale, care să adune surplusul de grăsime şi cam atât. Când colo, am găsit nişte modele cu care n-am nicio problemă să mă afişez în faţa soţului. Ba chiar sunt convinsă că le va considera foarte sexy.

Tipuri de corsete pentru modelarea taliei

Pentru că nu îmi place să mă arunc cu capul înainte, am decis să mă documentez puţin pe subiect până să fac comanda. Şi am spus să vă povestesc şi vouă, poate vă e de ajutor.
Persoanelor care stau mult la birou şi nu sunt prietene cu sportul le sunt recomandate corsetele realizate dintr-un latex mai rigid şi ceva mai gros. Acestea au compresie mai mare şi ajută atât la corectarea posturii, cât şi la reducerea circumferinţei taliei.


Mijlocul şi muşchii spatelui sunt întăriţi cu ajutorul acestor corsete şi reduc durerile de spate prin susţinerea muşchilor dorsali. Mai mult, prin presiunea pe care o exercită asupra stomacului, acţionează şi ca un inhibator al foamei, determinându-te să mănânci mai puţin. Practic, nu doar că te arată mai slabă, dar te şi ajută să slăbeşti. Şi nu trebuie să îţi faci griji că o să cadă după tine apoi, pentru că are închidere în 3 rânduri, adaptându-se pe noua ta talie.

Pentru femeile care nu se tem să facă sport sunt recomandate corsetele din spandex, cu grad de compresie mult mai scăzut, care permit mişcarea fizică fără să creeze vreun disconfort. La fel ca şi cele din latex, acestea ajută la reducerea durerilor de spate prin susţinerea muşchilor dorsali în timpul efortului, corectează postura şi defineşte talia.

Cum alegi corsetul modelator

Ce trebuie să mai ştii atunci când alegi un corset modelator? În primul rând, nu cumpăra un model mai mic în speranţa că te va face să pari mai slabă. Tot ce vei obţine va fi o chinuială fără rost şi un aspect deloc plăcut. Colăceii pe care încerci să îi ascunzi vor ieşi din corset şi vor arăta deloc atrăgător. Şi nu asta este cea mai mare problemă. Medicii atrag atenţia că în acest fel poţi pune o presiune periculos de mare asupra organelor.

În al doilea rând, trebuie să alegi un corset dintr-un material rezistent, din microfibre elastice şi de calitate, care să îi permită pielii să respire.

Şi nu în ultimul rând, alege corsetul care să te facă să te simţi bine şi sexy. Eu am găsit la Clessidra modele minunate.

4 Replies to “Corsete pentru modelarea taliei

  1. Imi place cum arata corsetele pe unele tipe, dar pe unele se vede ca pocnesc. vorba ta, sigur au luat un numar mai mic sau sunt de proasta calitate si nu au intariturile necesare. Nu stiu cat de comode sunt, dar fac treaba buna la capitolul aspect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *