Da, poate nu vă așteptați la mine să dau sfaturi despre îngrijirea florilor, dar să știți că îmi place să mă mai documentez pe mai multe domenii. Și din când în când mă mai pocnește grija pentru vreo orhidee sau altă plantă pe care mi se pune pata s-o îngrijesc și s-o țin în apartament. Din păcate, Mr. e cel care ajunge să aibă grijă de ele, dar în general lui îi iese și îi rezistă mai mult. La mine e catastrofă. Tocmai de aceea am început să citesc mai mult despre îngrijirea florilor, poate-poate la iarnă o să am și eu măcar o Crăciuniță înflorită. Sunt câteva sfaturi de bun simț, nu foarte complicate, pe care oricine le poate pune în practică, astfel încât să se bucure de flori frumoase.

  1. Apă la discreție, dar nu exagerat

Asta e o chestie pe care am învățat-o după ce s-a întâmplat să le înec de vreo 2-3 ori. Făceți-vă un program de udat și țineți-vă de el! De preferat nu în fiecare zi dacă nu e exagerat de cald. Regulat, cam la aceleași ore, dar nu prea mult. Și folosiți farfuriuțe, de obicei plantele își trag câtă apă au nevoie, nu trebuie să le puneți direct în ghiveci. Verificați, în funcție de plantă, dacă este hidrofilă sau nu.

2. Lumină, dar nu în plin soare!

Astfel nu le vom arde frunzele sau florile și ne vom bucura de ele mai mult timp. Dacă vreți flori doar pentru o perioadă scurtă de timp, apelați la cutii cu flori, care au un aspect deosebit. Găsiți flori în cutii deosebite de la Maison d’Or pentru toate gusturile și buzunarele.

3. Ajutați-le!

Nu așa, cu vorbe, ci apelați la fertilizanți, la diverse soluții care să le dea un boost mai ales pe perioada iernii. Astfel veți avea flori de revistă, numai bune de pus în ramă. Mai că ați putea să faceți și voi flori la cutie, ca în florăriile profi. Asta pentru că atunci când plantele au tot ce le trebuie, sunt fericite și înfloresc. Arată bine, se simt bine. Exact ca oamenii.

4. Răbdare și timp
Dacă vreți flori de poveste, acordați-le timp. Nu e suficient să le puneți apă. Vorbiți cu ele, curățați-le de frunzele moarte, ajutați-le să crească și să se dezvolte!Florile nu au nevoie de prea multe, dar le priește răbdarea! Dacă nu sunteți genul care să stea să bibilească ceva mult timp, poate că nu e o idee bună să vă ocupați de îngrijirea florilor. Dacă vă plac florile doar pentru privit, apelați la o florărie pentru cutii cu flori și scăpați de bătaie de cap provocată de îngrijirea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *