Îmi place la nebunie să schimb lenjeria de pat în cât mai scurt timp. Astfel dau senzația că schimb ceva în dormitor, fără a face ceva notabil. Și cum internetul sau magazinele fizice sunt pline de diverse modele și texturi, nu văd de ce nu m-aș înarma cu răbdare pentru a comanda câteva produse. Doar că am o mică problemă. Voi spre ce vă orientați atunci când cumpărați o lenjerie de pat? Doar după model? Sau aveți și alte criterii? Eu mă uit la câte lucruri, ceea ce vă recomand și vouă.

1. Materialul din care este confecționată lenjeria

Este foarte important ca materialul să fie unul de calitate. Eu mă orientez spre bumbac în orice situație, doar că mai variez textura, să zic așa. Ba creponat, ba satinat, ba simplu, cert e că nu vreau plastice! Nu de alta, dar mă și încing în ele, ies și culorile, intră și la apă, iar lista poate continua!

2. Dimensiunile

Înainte nu prea țineam cont de acest aspect și tocmai din această cauză am în dulap o mulțime de lenjerii pe care nu le pot folosi, sau merg doar în sufragerie, pe canapea, patul fiind mult mai mare. Acum aleg în orice situație ceva de 200×220 minim, ca să fiu sigură că pot băga și-n laterale, și-n capete.

3. Modelul

Da, ăsta e clar un criteriu destul de important, pentru că nu mă văd achiziționând lenjerii de pat monotone, fără vreun model mai special. Din fericire, online-ul oferă foarte multe posibilități și culori, așa că ai de unde alege. Mie, de exemplu, îmi plac foarte mult lenjeriile cu imprimeu 3D, par mai deosebite. Optez uneori și pentru culori pastelate, să se asorteze cu perdeaua din dormitor 😀

4. Prețul

Orice aș spune și oricât mi-ar plăcea un produs, nu am cum să nu mă uit în primul rând la preț. Dacă e prea ieftin, parcă îmi ridică niște semne de întrebare. Dacă e prea scump, același lucru. Caut ceva accesibil, care să reflecte calitatea. Așa că mă situez de multe ori undeva în gama de mijloc.

Voi cum vă alegeți lenjeria de pat? La fel de greu ca și mine?

8 Replies to “Cum alegem lenjeria de pat potrivită?

  1. Daaaa,pot spune că si pentru mine alegerea unei lenjerii este o etapa destul de minuțioasă!! În primul rând aleg lenjerii din bumbac,este materialul meu preferat,apoi aleg culorile(nu imi plac culorile închise),si apoi caut dimensiunile potrivite pentru patul meu.Aaaa,si bineinteles si prețul contează,să nu fie nici foarte ieftină,dar nici exagerat de scumpă.Nu sunt prea multe pretenții,nu ??

  2. e grozav daca gasesc lenjerii de pat care sa fie din material bun si sa aiba si imprimeuri frumoase. De imprimeuri hai sa zicem ca m-as lipsi dar la materiale sunt la fel ca tine si caut bumbacul ca pe o raza de soare in miez de iarna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *