Confortul copilului tău este pe primul loc atunci când vine vorba de amenajarea camerei micuțului. Alături de selectarea tapetului, a obiectelor decorative – un tablou, o vază, o poză etc. – și cea a mobilierului, intervine și alegerea pătuțului. De fapt, de la acest element trebuie să înceapă decorarea camerei nou-născutului. Cu cât mai repede achiziționezi un pătuț, cu atât mai bine. Abia după ce ai ales unul, te vei putea gândi la amenajarea restului camerei.

Cu ajutorul acestui articol vei afla secretele care stau în spatele unui alegeri corecte a pătuțului. Această decizie îi va permite bebelușului tău să aibă un somn liniștit și odihnitor, care îi va asigura o dezvoltare sănătoasă și armonioasă. Un alt aspect de avut în vedere este ca pătuțul să se integreze în decorul camerei, dar mai ales în spațiul disponibil, care cel mai adesea este mic sau îngust.

Este esențial să dedici 10 minute din timpul tău pentru a afla cum recunoști un pătuț de calitate pentru copii.

Optimizarea este cuvântul cheie atunci când discutăm despre acest subiect. Nu trebuie ignorate nici forma pătuțului, nici dimensiunile sau materialul din care este confecționat. Pe lângă acestea, aspectele de ordin estetic sau de design nu trebuie nici ele neglijate. Este foarte important pentru un copil aflat în procesul de dezvoltare ca obiectele din camera lui să îi ofere siguranță, confort și, mai presus de atât, să îl fascineze și să îi stârnească curiozitatea.

Materialul din care este confecționat patul este foarte important. Trebuie să acorzi o atenție deosebită acestui aspect. Rezistența, stabilitatea, durabilitatea – sunt principalele elemente atunci când vine vorba de pătuțul copilului tău.

Cele mai recomandate materiale de confecționare a pătuțului sunt lemnul și fierul. Nu numai că oferă rezistență, dar prezintă și un simț estetic pe măsură.

Chiar zilele trecute căutam un pătuț de lemn pe nichiduta cu o prietenă care urmează să dea naștere unui bebeluș. Am fost uimită să constat aspectul plăcut, cald, al pătuțurilor de copii. Cu siguranță atunci când voi deveni mamă, pe lista de pătuțuri de copii va avea prioritate www.nichiduta.ro/camera-copilului/patuturi-din-lemn.

Revenind la calitatea pătuțurilor confecționate din lemn, acestea pot avea cadrul din lemn masiv. Le recomand pentru că fac față la o greutate foarte mare și pentru rezistența oferită în timp. Alte materiale utilizate la confecționare ar putea fi: lemnul de fag, de stejar, de frasin sau de nuc.

Pătuțurile cu cadru metalic sunt la fel de rezistente ca cele cu cadru de lemn, însă la aspect nu oferă aceeași căldură ca cele din urmă.

O alta variantă ar fi pătuțurile cu cadru din pal, pe care le puteți achiziționa la un preț destul de redus. Personal, nu recomand această alegere, deoarece nu sunt foarte rezistente. Iar în cazul în care copilul tău este la vârsta la care se joacă, sare sau aleargă prin pătuț, cu siguranță aceasta este o alegere greșită.

Dacă nu te-ai decis până în acest moment ce pătuț să alegi pentru copilul tău, poți opta pentru unul confecționat din lemn masiv în combinație cu pal sau metal cu pal. Fiind un material ușor de prelucrat, palul poate fi folosit pentru decorarea pătuțului în diferite forme, mașinuță, căsuță, trăsură pentru prințesă etc. – în funcție de sexul copilului tău.

Alte aspecte deloc de neglijat sunt vârsta, constituția și greutatea celui mic. În general, pătuțurile conțin informații despre greutatea pe care o pot susține. În ce privește siguranța copilului în timpul somnului, poți alege unul dotat cu bară de protecție sau unul cu laterale detașabile.

Salteaua este un element extrem de important, deoarece aceasta asigură confortul copilului în timpul somnului. Este la fel de esențială ca patul în sine. Calitatea somnului bebelușului tău depinde de calitatea saltelei de pătuț.

Pe www.nichiduta.ro/camera-copilului/patuturi-din-lemn ai la dispoziție o gamă diversificată de pătuțuri și de saltele la prețuri mai mult decât accesibile.

4 Replies to “Cum alegi cel mai bun pătuț pentru copilul tău – soluții pe nichiduta.ro

  1. patut din lemn as alege eu pentru copilul meu, daca as fi in situatia de a cumpara unul. Mi se pare cel mai sigur, mai rezistent si il poti folosi si pe post de tarc. as lua un patut alb simplu si as lipi pe el stickere.

  2. Pătuțurile din lemn îmi plac și mie cel mai mult dintre toate variantele de materiale din care sunt confecționate. Mi se par clasice și calde deopotrivă. Îmi amintesc un pic și de copilăria mea, dar și de bucuria noilor începuturi, din cele în care pornim la drum cu dreptul și cu multă căldură-n suflet ^_^.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *