Ziua bună, oameni dragi! Știu că am mai postat pe tema ”decolorarea părului”, dar de obicei îmi vopseam părul în alte nuanțe, nu am rămas niciodată blondă. Nu știu de ce am avut oroare să rămân la culoarea asta și mereu am avut impresia că nu mă prinde. Cât am avut părul lung sau mediu, pur și simplu îl decoloram și băgam vreun pastel sau ceva în el. Acum, parcă de când m-am tuns am mult mai mult curaj, așa că am zis ”de ce nu?”. E adevărat, eu voiam un blond din acela cenușiu, e moda, toată lumea vrea să-l obțină, dar nu e deloc ușor. Plus că mai eram și roșcată, o culoare tâmpită, de care scapi cel mai greu (cine a fost, știe).

Într-o zi, m-am înarmat cu răbdare și am zis să încerc. Fie ce o fi. La salon nu m-am băgat pentru că m-am mai decolorat acasă, știu că nu am pățit nimic, așa că am zis că încă o încercare nu strică. Nu recomand decât pe propria răspundere. Aveți grijă, trebuie să vă cunoașteți părul și să știți că-l alterați dacă decideți să faceți asta. Eu am luat decolorantul de la Syoss, 13-5, blond rece. Acesta, față de 13-0, are un tratament de platinare care mai stinge din tonurile roșiatice. Am luat și o vopsea de păr Loncolor Ultra blond argintiu intens, ca să acopăr eventualele urme. Nu am vrut să fac direct de la rădăcini, așa că atât decolorantul, cât și ulterior vopseaua, le-am aplicat cam la un deget de scalp. Cât să iau nuanța de roșu. Rădăcinile le aveam deja crescute.

Am aplicat decolorantul, am stat vreo 40 minute cu el în păr și bineînțeles că a rămas mai mult portocaliu decât blond, iar a doua zi am aplicat jumătate de tub de vopsea. Rezultatul a fost un blond destul de ok, cu mici nuanțe. Până la urmă, am fost încântată și am stat așa vreo 2 săptămâni. Ulterior am aplicat și cealaltă jumătate de tub. Rezultatul îl vedeți în poze. E o nuanță ușor mai nisipie, nu griul pe care mi-l doream, dar nu mai bate așa mult spre galben-portocaliu.

Acum, după decolorare, pot spune că părul se simte mai aspru dacă nu aplici balsam, mască sau tratament. Dar atât! Am în plan să îl mai scurtez, oricum, nu îmi place că îmi dă în ochi și chiar țin musai să fie scurt pe perioada verii. Nu e complicat să treci de la roșcat la blond, însă trebuie multă răbdare și hotărâre pentru asta. Dacă nu ești sigură, nu o face. Și mai ales dacă ai un păr lung și des, acolo clar recomand să mergi la salon, e prea riscant.

28 Replies to “Cum am ajuns de la roșcat la blond

  1. Am un par atat de fragil si de ”prost” ca nusj daca mi-ar mai ramane ceva dupa atatea schimbari. M-am tot vopsit si eu de-a lungul anilor, dar totul pana la decolorare :)) Nu trebuie sa fiu blonda niciodata:))

  2. Daca ai parul scurt merita sa faci astfel de experimente pentru ca parul oricum creste si il tunzi, astfel scapi repede de urme, dar la parul lung e alta poveste. Mie imi place cum iti sta cu noua culoare.

    1. da, asa este. intotdeauna e bine sa eviti radacinile la decolorare tocmai pentru a evita daune mai profunde. in rest… pe lungime nu e problema!

  3. Nu m-as incumeta sa incerc acasa desi nu am parul chiar foarte lung dar nici asa de scurt ca al tau. Decolorarea aceea mă sperie pe mine! 😀
    Pentru gri eu n-ar trebui sa ma vopsesc un an! E natural! 😛

  4. Iti sta super blonda. Abia astept sa te vad in realitate.
    Eu recunosc ca nu as indrazni sa fac experiente pe parul meu, mi-e tare frica. Si asa e pretentios si aspru dar sa-l mai si supun unor schimbari radicale. .. Eu doar ma vopsesc cu o nuanta asemanatoare culorii mele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *