Poate o să spuneți că la ora actuală, investițiile în propria persoană sunt un pic depășite, suntem autodidacți și prindem din zbor tot ce se poate. Eu zic că nu e așa, că merită să investim în noi, în dezvoltarea noastră, atât personală, cât și profesională. Nu e musai nevoie de o mulțime de bani pentru asta, sunt metode multiple, unele gratuite, dar din care o să învățăm câte ceva și o să mai urcăm o treaptă pe scara cunoașterii. De ce e bine să ne dezvoltăm? Păi pentru că așa ne îmbogățim bagajul de cunoștințe, suntem mai siguri pe noi, avem mai multă încredere, ne sporesc șansele de a găsi un job mai bun, ne putem descoperi o nouă pasiune sau pur și simplu suntem noi mai fericiți și mai mulțumiți. Ce metode ar fi de a face acest lucru? Iată doar câteva din ele:

1. Învață ceva nou!

Pentru asta, înscrie-te la un curs! Fă ceva ce n-ai mai făcut, dar ți-ai dori. Învață o limbă străină sau exersează anumite abilități. Poate faci din hobby-ul tău o profesie. Dacă îți place să faci poze, să aranjezi flori, să gătești, să pictezi sau pur și simplu, calculatorul e viața ta, să știi că din toate poți câștiga bani. Trebuie doar să te perfecționezi, să fii din ce în ce mai bun, iar calitatea lucrărilor tale să crească constant. Fă un curs la distanță, așa vei salva mult timp și totodată te vei mobiliza să faci totul cu plăcere și cu nerăbdare. Da, e o investiție, dar merită! Primești și un certificat la final, așa că sigur îți va fi de folos.

2. Participă la seminarii

Fie că sunt gratuite sau cu bani, sigur au loc diverse seminarii sau conferințe care te țin la curent cu ultimele noutăți în domeniile care te interesează. Cred că e important să fii informat și să știi ce a mai apărut în domeniul IT, ce obiectiv șmecher a mai apărut sau care sunt ultimele tendințe în materie de design interior. Dezvoltarea personală înseamnă cunoaștere!

3. Citește!

Tot în categoria informare intră și cititul diverselor cărți sau reviste pe tematica domeniul care te interesează. Dacă nu ai bani să le iei, fă-ți un abonament la bibliotecă! La noi e cam 5 lei și merită din plin, ai de unde alege materiale!

4. Fă ceva nou, ce n-ai mai făcut niciodată

Nu se știe de unde îți descoperi un nou talent! Și știi cât te va ajuta asta? Încearcă să croșetezi, să scrii, să pictezi, poate chiar te pricepi la asta!

5. Dedică timp

Niciodată nu te vei perfecționa peste noapte. Ai răbdare, muncește constant, și vei fi uimit de capacitatea ta de învățare și de modul în care asimilezi cunoștințele.

Dezvoltarea personală începe cu tine. Trebuie să-ți dorești asta, să vrei să fii mai bun în permanență. Și să fii sigur că poți! Dacă ai încredere în tine, totul e mai ușor și iese mai bine.

8 Replies to “Cum anume investim în dezvoltarea proprie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *