Deși paietele par un accesoriu mereu la modă care tind mereu să pară ca și o noutate, acestea au apărut însă cu foarte mult timp în urmă, în Egipt, fiind purtate tocmai de faraoni ca parte ornamentală a costumelor acestora.

La noi, paietele sunt purtate pentru a da o notă de sclipire, la propriu, unei rochii de seară (online), pentru a atrage atenția, pentru a fi, pur și simplu, sclipitoare. Iar cu o astfel de rochie, clar nu vei avea cum să treci neobservată.

De la an la an,  marile case de modă propun outfituri din ce în ce mai noncomformiste, mai strălucitoare, mai ales când este vorba de rochii de seară. Totuși, trebuie mare atenție, deoarece riști să creezi un outfit prea încărcat, cu care, să fim serioși, oamenii de zi cu zi nu sunt prea obișnuiți.

Pentru doamnele și domnișoarele care vor să meargă pe o variantă sexy și de efect, soluția este combinația de texturi. Cizmele înalte peste genunchi din piele întoarsă se potrivesc perfect cu o rochie scurtă din paiete, o ținută potrivită mai mult pentru doamnele foarte înalte. Acest outfit este unul ușor de alcătuit și potrivit oricărei vârste, dar nu oricărui tip de siluetă!

Paietele pot transforma ținutele simple în unele cu stil chiar dacă aplicați doar câteva dintre prețioasele mărgeluțe în formă de disc. Este suficient să adăugați o singură piesă cu paiete și veți reuși să vă transformați pe loc ținuta.

Fie că alegi o bluză, un top sau chiar o fustă cu paiete, nu vei avea nevoie de prea multe accesorii. Dacă vrei să ții cont de una dintre cele mai recente tendințe, atunci poți alege ca piesă strălucitoare o vestă aurie sau cu ștrasuri. Restul ținutei ar putea fi all black.

Dacă porți paiete pe timp de zi, asigură-te că acestea sunt puse pe un material potrivit, precum bumbacul, cașmirul sau pânză. Ca să nu exagerezi, ideal este să optezi pentru tonuri neutre, precum alb, negru, gri sau nuanțele nude. În combinație cu paietele, vei obține ținute elegante și simple, pline de feminitate și bun gust. În locul unei cămași în carouri, alege o cămașă argintie, alături de un plic ornat cu paiete și vei avea un look plin de extravaganță, permis în miezul zilei.

Cel mai des purtate la evenimente sunt bineînțeles superbele rochii cu paiete, care instinctiv vor atrage privirile tuturor celor din jur. Deși paietele au tendința de a adăuga câteva kilograme în plus, poți arăta minunat cu o rochie mini cu paiete, atâta timp cât vei merge pe ideea uneia care urmărește linia trupului, strâmtă și scurtă. Dacă ești norocoasa posesoare a unor picioare lungi și frumoase, nu-ți fie teamă să le pui în valoare printr-o rochie scurtă cu paiete.

Dacă te afli la polul opus și ești plinuță și scundă, nu înseamnă că nu poți purta rochii scurte cu paiete. Poți, însă cu mențiunea că un model deasupra genunchiului sau o rochie lungă, obligatoriu cu tocuri, va reuși să te pună în valoare. Fiind la acest capitol, dacă te încadrezi în această categorie, este de preferat să eviți să porți rochii peste genunchi sau botine până la glezne, deoarece acestea nu vor reuși decât să te facă să pari și mai scundă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *