Închirierea este soluția la îndemână pentru cei care sunt într-o tranziție. Poate fi vorba de schimbare de domiciliu, poate fi vorba de schimbare de job. În orice caz, închirierea unui apartament sau de ce nu, chiar garsonieră, aduce în discuție nevoia de a ține cont de anumite detalii.

Atunci când decideți să închiriați, ar fi bine să țineți cont nu numai de nevoie, de confort și de banii pe care va trebui să îi plătiți pentru asta. Dacă va impuneți să urmăriți un plan strategic, ați putea câștiga confortul la preț mai mic, fără rabat de calitate. De asemenea, pe termen lung, închirierea trebuie să vă protejeze.

Atunci când închiriați o garsonieră 

Costurile sunt evident mai mici, însă depinde față de ce vă raportați. O zonă centrală impune o cotă mai mare la chirii, indiferent că este vorba de garsoniere de închiriat sau de locuințe cu suprafețe mai mari.

Garsonierele sunt de regulă cele mai vânate mai ales de către studenți, fiind un spațiu suficient și cu costuri relativ acceptabile pentru veniturile lor. Așadar, ar fi bine să vă orientați după zone ce exclud aria de lângă universități. Sunt cele mai speculate și prețurile ar putea fi mai competitive decât ați crede.

Atunci când închiriați un apartament 

Dacă sunteți în cazul celor care își doresc mai mult spațiu, însă cheltuiala nu permite acest lucru, puteți să vă gândiți la a împărți spațiul cu cineva. De preferat să fie o persoană cunoscută, pentru că intimitatea dumneavoastră trebuie protejată.

Având în vedere suprafața, cheltuielile de întreținere sunt mai mari. Interesați-vă despre eficiența termică a clădirii, dacă este un bloc izolat, dacă tâmplăria este una bună. Acestea sunt aparent detalii, însă în cele din urmă pot determina nivelul de consum al agentului termic și cât de bine se păstrează căldura în interior.

Nu degeaba există agenți imobiliari. Sfatul cel mai practic ar fi să apelați la un expert în domeniu, care să vă ajute să selectați din marea de apartamente de închiriat cel mai potrivit nevoilor dumneavoastră. Sunt detalii la mijloc care vă pot face să pierdeți timpul.

Dacă totuși decideți să mergeți pe cont propriu trebuie să vă asumați dedicarea unui timp suficient cât să căutați ofertele cele mai bune. Puteți începe prin a prospecta piața, asta însemnând să comparați și să descoperiți prețurile estimate pe piață, în funcție de zonă și mai apoi în funcție de dotări și nivel de confort. Spre exemplu, o sursă în acest sens poate fi portalul compariimobiliare.ro. Aici veți descoperi nu numai ofertele în sine, cu prețurile aferente, ci și estimările necesare pentru orice suprafață, fie de închiriat sau de vânzare. Anunțurile aici sunt valabile pentru întreaga țară, deci o astfel de sursă se dedică tuturor celor interesați de domeniu.

Nu vă rezumați la a alege din prima, dintre primele oferte – pare să fie cel mai prețios sfat. Preferați să comparați, să vizionați cât mai multe locații și garsoniere sau apartamente. Asta vă ajută în cele din urmă să descoperiți care este prețul corect, cât și care sunt detaliile care fac diferența în nota de confort. Nu vă dați seama până când nu vizionați locații și vă imaginați deja mutați în acel spațiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *