Atunci când te pregătești pentru o înmormântare, dincolo de tristețea nemărginită și durerea pe care o simți, ai  multe de  organizat. Poate cu atât mai multe, cu cât evenimentul are loc într-o zona rurală și sunt destul de multe tradiții ce se păstrează. Poți oricând apela la o agenție de profil, la servicii funerare complete, care să îți ușureze munca.

Dacă ești din capitală sau din Ilfov apelează la servicii funerare Fundeni de la Rarox. Ai parte atât de pachete de servicii, cât și de cele individual alese, de transport intern și internațional, inclusiv cu limuzina, accesorii funerare și tot aici vei găsi o echipă competentă care să te ajute cu birocrația și serviciile conexe – constatarea de deces, îmbălsămarea etc.

Ajungi inevitabil și la partea de accesorii – câte prosoape și/sau batiste ai nevoie? De unde le cumperi? Acestea sunt disponibile în stocul de la Rarox, dar să lămurim, mai întâi de toate, de ce ai nevoie de ele.

Ce semnificație au aceste accesorii funerare

Prosoapele și batistele sunt mai mult simbolice. Rădăcinile străvechi ale obiceiului de a oferi astfel de articole la o înmormântare încă își spun cuvântul. În funcție de zona țării și de tradițiile locului, alături de un colac și cu lumânare, prosoapele sunt oferite fețelor bisericești ce oficiază slujba de înmormântare, dar și celor care participă la eveniment, cu excepția celor parte din familie.

Se spune că o batistă se pune în mâna defunctului, ca simbol al trecerii sale în cealaltă lume. Prosoapele sunt oferite alături de colaci ca simbol al curățirii atunci când este făcută așa zisă marea trecere. Înainte însă, exista și o implicație practică a acestor articole, în sensul în care familia punea la dispoziție celor care ajutau la scăldat, îmbrăcat și manipulat defunctul prosop, din ideea concretă de igienizare. Ori acesta rămânea la persoana respectivă. Acum însă, interpretarea acestui gest rămâne doar la nivel de pomană, a da ceva de sufletul celui plecat.

Alături de prosoape și/sau batiste sunt oferite de asemenea lumânări și colaci. Acestea pot fi comandate din același loc, de la agenția de pompe funebre care oferă servicii funerare Fundeni sau după caz, în funcție de paleta de servicii ale fiecărei agenții în parte.

Ai nevoie, în medie, de prosoape pentru toți cei cărora le oferi colac în ziua înmormântării adică un număr egal cu cei care vor participa la funeralii. Batiste se oferă în unele zone ale locului doar femeilor văduve, alături de lumânare sau tuturor celor care participă la slujba de înmormântare, în biserică. Sunt cumpărate estimativ, în funcție de câte persoane anunță că pot sau nu să participe la acea zi.

Contact:

office@funerarenonstop-bucurești.ro

0769.658.216

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *